Continuam drumul autocunoasterii prin puterea intrebarilor. M-a intrigat lipsa de reactie la primul set si ma intreb de ce anume. Poate pentru unii dintre voi intrebarile au parut prea SF, sau ciudate, sau nu ati stat sa dati raspuns – nestiind care e scopul. Personal ma captiveaza astfel de intrebari deoarece stiu exact care sunt beneficiile in urma lor. Revin cu precizarea ca nu intotdeauna trebuie sa intelegi constient ce se intampla in subconstient, de altfel constientul si subconstientul nu vorbesc aceeasi limba, insa asta nu inseamna ca transformarile nu au loc atunci cand constient nu le realizezi pe moment. Dimpotriva, deschiderea spre fantezii, situatii imaginare, optiuni multiple – face sa ne crestem harta asupra lumii, respectiv sa fim pregatiti de viata cu foarte multe resurse suplimentare, atunci cand ne antrenam spre asa ceva. Asa ca sa nu credeti ca intrebarile din acest „serial” sunt doar ca sa va amuze, sau degeaba.

Recomandari (din prima parte): fiti onesti cu voi insiva. Veti avea saptamanal 10 intrebari provocatoare de raspuns. Va sugerez sa va notati raspunsurile pentru voi, si asta cat se poate de detaliat, sau macar sa stati si sa va ganditi in mod onest la raspunsul pentru fiecare intrebare. O sa va placa, o sa va incite, sau o sa va reveleze lucruri noi despre care nu aveati habar, sau n-ati avut timp sa va ganditi.

Descoperire placuta in voi insiva!

11. Daca ai putea trai pana la 90 de ani si ai avea optiunea sa alegi sa-ti mentii fie corpul, fie mintea tanara ca la 30 de ani pentru urmatorii 60 de ani ai vietii tale, ce ai alege ?

12. Cum s-ar desfasura o seara perfecta pentru tine ?

13. Ce ai prefera: sa ai un succes extraordinar profesional cu o viata privata tolerabila insa fara satisfactii; sau o viata privata super fericita si cu o viata profesionala tolerabila insa fara succese ?

14. Daca ai avea puterea sa ucizi doar cu puterea mintii, gandindu-te la moartea persoanei si repetand de 2 ori cuvantul „adio”, fara ca cineva sa te suspecteze vreodata, deoarece acesti oameni ar avea o moarte etichetata „moarte naturala”; te-ai folosi de aceasta putere si daca da, in ce circumstante ?

15. Pe cine admiri tu cel mai mult si in ce fel te inspira acea persoana ?

16. Ai accepta sa devii extrem de urat(a) fizic daca ai putea astfel sa iti alegi varsta pana la care sa traiesti, chiar daca asta ar fi 1000 de ani ?

17. Daca la nasterea copilului tau ai putea sa-i decizi profesia ai face-o ?

18. Daca te-ai putea trezi maine dimineata cu o noua abilitate/capacitate sau calitate – care anume ar fi asta ?

19. Ai sansa sa cunosti pe cineva cu care sa traiesti cea mai minunata poveste de dragoste – tot ce ti-ai fi putut dori si imagina vreodata. Insa, stii ca peste 6 luni acea persoana va muri sau pur si simplu te va parasi. Stiind de pe acum durerea ce o vei resimti dupa cele 6 luni ai mai vrea sa cunosti persoana si sa te indragostesti de ea ?

20. Daca ai sti ca prin averea care o lasi mostenire (indiferent cat e de mare sau nu) ai putea sa ajuti intr-un mare mod umanitatea, ai face asta lasand doar o mica parte familiei ?

Aveti aici —> Puterea intrebarilor 1-10


2 comentarii

Puterea intrebarilor 1-10 - curs NLP · mai 14, 2012 la 6:14 pm

[…] aici —> Puterea intrebarilor 11-20   aprilie 19th, 2012 | Etichete: autocunoastere, dezvoltare personala, puterea intrebarilor | […]

Puterea intrebarilor 11-20 - , curs dezvoltare personala · mai 13, 2012 la 5:47 pm

[…] —> Puterea intrebarilor 11-20   mai 3rd, 2012 | Etichete: autocunoastere, dezvoltare personala, NLP Romania, puterea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.