dezvoltare personala, antreprenoriat, curs de vanzari, Intentia initiala a fost sa scriu un articol gen „lectii de viata” despre workshopul premiera „Antreprenorul vanzator”.  Am adunat foarte multe invataminte si lectii in toata aceasta perioada de pregatiri, inainte, in timpul si dupa workshop. Sunt lucruri cu care noi toti ne confruntam si ne putem asocia cu ele, experiente culese din etape diferite ale vietii noastre. Insa am avut parte de o surpriza frumoasa din partea unui participant, care a scris un articol intreg despre experienta sa. Si ce poate fi mai frumos decat sa poti sa dai stacheta in astfel de situatii. Invat si eu din ele, invatati si voi. Am ramas placut impresionata de punctele semnalate si culese de catre Dani, autorul nostru de astazi. Sunt lucruri esentiale, pe care daca le aplicam in viata noastra putem avea transformari reale. Multumesc frumos de contributie si de feedback.

5 lucruri esențiale pe care le-am învățat la un workshop

Fie că vrem fie că nu vrem, atunci când urmează să mergem undeva, să cunoaştem pe cineva, ori să facem ceva anume creierul nostru ne face un plan despre cum poate fi ori ne facem unele aşteptări.

Aşa mi s-a întâmplat şi la cel mai recent workshop la care am participat. Deşi nu mi-am făcut planuri şi aşteptări mari, am fost surprins peste măsură.

Ce am învăţat de la acest workshop voi scrie în rândurile care urmează.

1. Încrederea de sine.

Încrederea de sine atrage! Atrage oameni, parteneri de afaceri, colaboratori, prieteni pe care îi poţi lua în drumul tău.  Este necesar să te cunoşti pe tine şi să îţi regăseşti sinele în tot ceea ce faci, iar dacă vrei ca cineva să creadă în tine, mai întâi trebuie să crezi tu!

2. Mulţumirea de sine.

Nu poţi mulţumi pe toată lumea şi nu poţi să-i faci pe toţi să-ţi cadă la picioare. Dacă vei dori să mulţumeşti pe toată lumea vei uita de tine. Aşteaptă-te că mereu să existe cineva care va fi mai bun ca tine, de la care vei avea de învăţat. Aşteaptă-te ca mereu să existe cineva care să nu fie de acord cu tine.

3. Convingerile limitative.

Caută convingerile limitative din viaţa ta. Acele convingeri pentru care lucrurile sunt adevărate şi care îţi limitează felul în care acţionezi sau te comporţi. Convingerile pe care ni le însuşim de-a lungul vieţii ne limitează sau ne dau forţă, ne susţin sau ne doboară, ne motivează sau ne demotivează, ne măresc sau ne distrug şansele de reuşită.  Atunci când îţi schimbi o convingere limitativă îţi deschizi o nouă uşă spre reuşită. Cuvinte precum „nu pot…”, „nu sunt în stare să…”, „nu voi fi bun să fac asta”,  îţi distrug din faşă posibilitatea de a putea fi o persoană prosperă şi valoroasă.
Pentru a afla cât de des eşti condus de convingeri limitative identifica de câte ori foloseşti cuvântul GREU în fiecare zi!

4. Visele tale.

Ai grijă de visele tale! Ai încredere în ele! Nimeni nu ştie cum e visul tău, doar tu îl ştii! Ai grijă cui îi spui visele tale pentru că fiecare înţelege diferit lucrurile şi fiecare are realitatea lui. Dacă îţi doreşti mai mult găseşte oamenii care visează mai mult.

5. Concentrarea ta.

Atunci când te concentrezi pe un singur lucru probabilitatea ca acel lucru să îl îndeplineşti este mult mai mare decât atunci când te concentrezi pe mai multe planuri. Concentrarea ta de moment îţi va oferi rezultate eficiente despre realitatea ta. Pe ceea ce te vei concentra aceea vei şi obţine. Acolo unde îţi concentrezi atenţia acolo va fi energia ta. Putem alege întotdeauna cum să ne trăim realitatea. Te poţi concentra pe ce este rău în viaţa ta, sau te poţi concentra pe ceea ce este bine. Tu alegi!

Toate acestea le-am învăţat la prima ediţie a workshop-ul Antreprenorul Vânzător ţinut de către Cristina Imre. Poate te vei întreba ce legătură au punctele de mai sus cu vânzările sau antreprenoriatul şi la prima vedere îţi dau dreptate că nu poţi vedea legătura. Legătura e simplă: În viaţa de zi cu zi suntem mai mult sau mai puţin câte un vânzător, ne vindem pe noi ne vindem sentimentele, timpul şi abilităţile.

Atunci când începi să ai încredere de sine, atunci când eşti mulţumit cu tine şi nu îţi mai limitezi  visele, atunci vei reuşi să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat în viaţa ta.

Succes maxim!
Autor: Dani Maxim (articol sursa aici)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.