NLP PractitionerAm mai scris si voi mai scrie articole ce promoveaza evenimente calitative precum este fenomenul Business Days. Spun fenomen pentru ca, intr-o piata precum este Romania in ceea ce priveste platformele business si mai ales de antreprenoriat, Business Days a reusit sa se impuna in 2 ani cat nu s-a reusit in 20 de dupa revolutie. Noi avem inca foarte multe de invatat si recuperat in ceea ce priveste o piata serioasa de business. Domeniul antreprenorial si mai ales cultura antreprenoriala au fost vitregite mult prea mult, iar efectele se vad in piata. Insa prosperitatea unei natiuni este direct proportionala cu existenta si prosperitatea antreprenoriatului. Si la asta as vrea sa mai adaug si mentalitatea antreprenoriala, care aduce responsabilizare si progres in randul angajatilor care s-au dezobisnuit sa mai gandeasca pentru ei insisi. Si ce poti sa faci intr-o piata bolnava in care nu este stimulat antreprenoriatul, respectiv spiritul antreprenorial? Pai sa te aliezi cu altii care doresc acelasi lucru, si asta se realizeaza prin networking. Exact prin asta exceleaza fenomenul Business Days, ofera posibilitatea crearii unor aliante, parteneriate si platforme informationale care sa te duca pe urmatorul nivel in afacerea ta sau profesia ta.
[socialring]
Think out of the box este o alta calitate a celor ce doresc si reusesc sa se dezvolte in cariera lor. Exista un fel de „blind spot” (punct orb) in care orice profesionist poate sa cada prada. Ma refer la inchiderea in nisa ta, in domeniul tau si participarea exclusiva la aceleasi evenimente, cu aceleasi persoane sau pe aceleasi domenii. Acele simpozioane si congrese la care te duci sau te trimite compania pentru schimb de experienta intre colegii tai. Sunt foarte bune insa nu suficiente pentru dezvoltare, extindere sau cautare de solutii viabile. Pentru ca adesea o industrie se adreseaza unui segment de cumparatori care vin din alte domenii, au o alta optica de viata, o alta psihologie, fata de cei care poate inventeaza sau produc un anumit produs respectiv serviciu. Ca sa va mai indulcesc o sa dau un exemplu din cofetarie. Eu am un lant de cofetarii si am cei mai buni cofetari pe care-i instruiesc si-i trimit la cele mai bune seminarii si workshop-uri pentru a se dezvolta. Insa raman imuni la piata pentru ca nu au nici un contact cu ea. Ei raman limitati si orbiti de aspectul profesiei lor, fara sa dea atentie la ce se intampla in afara. Si atunci apare cineva din exterior care identifica lipsa din primul sector si se duce sa infiinteze un nou lant de cofetarii care are in vedere lipsa viziunii primului lant blocat in propria orbire si restul e istorie. Pe cand daca esti racordat la piata, creezi aliante si cunosti oameni potriviti devii mult mai pregatit si ingenios in a produce performanta la locul tau de munca. Ca sa nu mai spun de toate acele informatii si idei la care ai acces.

Ce gasesti la Business Days este exact acest networking variat, in care poti interactiona cu oameni din toate domeniile, poti sa afli care sunt noile tendinte, ce s-a schimbat, ce viziuni noi apar si cum vad diversele industrii situatia de pe piata. Asta te mentine in primul rand in joc si te fereste de a ramane mult prea mult blocat in vechiul care devine nefunctional. In noua paradigma economica tu nu-ti mai permiti sa stai comod pe canapeaua ta fara sa faci modificari. Si cred ca foarte multi dintre noi realizam asta. Insa de la realizare la actiune mai e nevoie sa te si misti de pe canapea.

Evenimentul in sine descrie un model de succes in ceea ce inseamna business networking-ul in Romania. Nu cred ca exista o platforma mai deschisa, mai plina de oportunitati in sectorul business antreprenorial decat este Business Days astazi. Unde mai ai ocazia astazi sa te intalnesti si sa comunici cu personalitati si oameni de succes din toate domeniile adunati in acelasi loc si sa ai ocazia sa te prezinti si sa dezvolti relatii, parteneriate, recomandari, etc? De asemenea iti poti gasi viitori angajati si angajatori la care in alte circumstante nu ai avea acces. Comoditatea si lipsa de actiune costa. Nu te costa astazi, dar te va costa mult mai repede decat te-ai astepta.

Spun toate acestea pentru ca le-am experimentat pe propria piele si sunt vehementa atunci cand vine vorba de crestere atat pe plan personal cat si profesional. Consider ca astazi ceea ce face diferenta intre cei ce pot lasa ceva in urma lor si cei ce devin plangaciosi critici de meserie, respectiv adormiti de meserie, este exact atitudinea corecta, ce include actiune. Vrei sa ai mai mult, sa schimbi ceva, vrei ca viata ta sa valoreze ? Dute si cauta persoane cu care sa poti face asta, care sa te poata ajuta, inspira si apoi continua sa faci asta, ori de cate ori va fi nevoie. Pana reusesti.

Va astept cu mare drag la Business Days si va felicit in avans pe cei care veti fi acolo! Aveti programul aici: http://bucuresti2012.businessdays.ro/program/

Si pentru cei interesati de designul excelentei umane prin dezvoltare personala, nu uitati de noua serie de formari NLP Practitioner din Bucuresti. Le voi incepe pentru prima data in Bucuresti, imediat dupa Business Days.

Click pentru detalii si inscrieri aici: http://platinum-development.ro/nlp-practitioner/

Veti avea posibilitatea sa lucrati pe toate acele programe care ruleaza in voi si va blocheaza. Dupa care le veti putea rescrie conform celei mai bune versiuni ale voastre. Fi proactiv, intrezareste si accepta oportunitatile din viata ta atunci cand ele apar. Acest curs este unul dintre ele. Si poti fi generos/generoasa informandu-i si pe altii care doresc sa creasca si sa se dezvolte in viata lor. Iti multumesc!


1 comentariu

Claudia · aprilie 15, 2016 la 12:13 pm

Interesante informatii. Intradevar cultura antreprenoriala in Romania a fost mult timp la pamant dar incep sa se vada progrese in ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.