fbpx

Mr. Body Language, Cristina Imre, dezvoltare personala, limbajul trupului, NLP, Ieri am avut ocazia speciala sa-l intalnesc pe unul dintre mentorii mei inca din adolescenta, nimeni altul decat Allan Pease sau poreclit si Mr. Body Language. Am mai scris un articol anterior evenimentului, asa ca nu am sa ma repet (il gasiti aici) ci voi completa cu invatamintele de rigoare aplicabile oricui.

Allan Pease ne-a incantat cu umorul sau caracteristic atator inregistrari existente deja pe internet si ne-a prezentat pe intelesul tuturor importanta limbajului trupului. A pregatit si multe slide-uri sugestive si haioase prin care si-a transmis mai usor mesajul, impreuna cu interpretarile sale sugestive pe scena. Opera sa imi este familiara de mult timp, insa izul personal si posibilitatea de a discuta cu el fata in fata mi-a adus informatii suplimentare valoroase, care se muleaza perfect cu felul in care privesc eu lucrurile.

Ma impresioneaza si totodata rezonez cu oamenii care au trecut prin multe dificultati in viata si si-au revenit de fiecare data. Allan a trecut prin 3 cancere, faliment si o adevarata telenovela pentru a concepe copii intr-o situatie in care aproape toata lumea ii spunea lui si sotiei, Barbara, ca nu este posibil. Uite ca el a aratat ca orice este posibil, daca ai mentalul pregatit, perseverenta de a cauta si de a nu renunta atunci cand toate usile par a fi inchise.

Top povesti de viata pentru mine din care am invatat ieri:

1. Atunci cand lumea iti spune ca sansele tale sunt de 3% apuca-te sa vezi cum poti intra in acel club select de 3% si fa ce fac acei oameni care deja sunt in acel club.

Allan a ajuns dupa luptele cu cancerele sale (tot 3 la numar si ma straduiesc sa pastrez umorul precum el) sa fie inclus in 3% sanse de a muri altfel decat de cancer. Cand doctorul i-a spus asta Allan a intrebat: “Pai eu aleg grupa celor 3%”. Doctorul a ras si i-a spus ca nu se poate alege asa ceva si ca ei nu cunosc raspunsul la “cum sa faci sa ajungi in grupul celor 3%” Ce minunata intrebare nu-i asa? Si pentru ca nimeni nu-i dadea raspunsul dorit, doar sugestiile tipice de chimioterapie cu sanse de prelungire a vietii cu inca niste ani, el s-a apucat sa cerceteze singur si sa caute oamenii din grupul select, pentru a le copia reteta si stilul de viata. In top 3 obiceiuri descoperite erau lucruri foarte simple:

  • alimentatie organica, vegetala si apa + el mai consuma si peste, pana la maxim 1 metru lungime din cauza alimentatiei “dubioase” a pestilor de peste 1 metru;
  • renuntarea la abuzuri de orice fel. Allan nu bea, nu fumeaza … si intrebat odata cum isi celebreaza ziua de nastere a raspuns: “Eu celebrez viata, in fiecare zi.”
  • lipsa de griji, respectiv o stare mentala cat mai pozitiva si cat mai mult umor.

Allan este un fan al obiectivelor cu deadline (termen limita). Inclusiv longevitatea si-a fixat-o si tatuat-o pe 2040. Dupa falimentul sau a avut aceeasi reteta, si-a fixat deadline de revenire si numarul de bestseller-uri. Functioneaza intotdeauna daca o faci cum trebuie.

2. Am mai discutat seara la cina si pe aspectul depresie si stari negative. L-am intrebat ce anume l-a ajutat in vremurile sale cele mai grele, inclusiv depresia cu care s-a confruntat la un moment dat. Reteta e simpla. Trebuie sa accepti ca ai o problema, majoritatea se blocheaza la faza de acceptare. Apoi iti pui un deadline sa iesi din depresie (situatie neplacuta) si te apuci sa iti torni in minte ganduri pozitive de actiuni concrete renuntand la gandurile negative. Intr-o saptamana esti ca nou 🙂

3. In orice situatie negativa exista efecte “adverse” pozitive. Exemplul lui Allan a fost unul umoristic, specific lui. Si anume, astazi Allan poate canta Bee Gees, pe cand inainte era incapabil de asta. Va intrebati cum? Pai de la dozele de hormoni din perioadele de tratament impotriva cancerului. Ne-a facut si o demonstratie si intr-adevar poate canta foarte sus si bine 🙂

Asa ca nu exista situatii fara iesire, doar perspective diferite. Daca vrei ceva: vizualizeaza cat mai bine ceea ce vrei, pune-ti un deadline si fa asa cum fac altii care au obtinut deja ceea ce ai vrut tu.

Multumesc Allan pentru momentele extraordinare si fie sa ne mai vizitezi in Romania pentru ca astfel de exemple frumoase sunt necesare, cu doza de umor si teatru caracteristica si potrivita unui simbol de Body Language.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.