fbpx

De-a lungul istoriei omenirea s-a dezvoltat pe toate ramurile datorita ideilor vizionare create de catre minti geniale care au crezut in abilitatea de a pune in aplicare propriile creatii.

Acei oameni nu au permis sa fie sabotati sau impiedicati de catre intelepciunea conventionala ridicand substantial nivelul de trai al lor si urmasilor lor.

nlp, dezvoltare personala,“Creaza o viziune si nu lasa niciodata mediul, convingerile altor oameni sau limitele trecutului sa iti afecteze deciziile. Ignora intelepciunea conventionala.”Anthony Robbins

Prin simplul fapt ca ti se spune ca nu poti face sau nu este sigur ca ai reusi punand in practica o idee pe care o ai, ar trebui sa iti dea de gandit ca limitarea respectiva nu face altceva decat sa iti saboteze reusita la succes, inainte de a incepe sa faci ceva in acea directie.

Aici am sa ofer un exemplu despre cum multi oameni ajung sa implementeze in subrutina de functionare a codului de actionare mici blocaje.

Actionati facand un bypass la acel block-point!

povestiri reale, urmeaza-ti visul, Actiunea s-a petrecut intr-o comuna de munte din Banat in jurul anilor ’80. Primarul a avut o viziune de a implementa o metoda tehnologica in sat de a inlocui batozele (BATÓZĂ, batoze, s. f. Mașină agricolă care desface boabele din spice, din păstăi, din știuleți și le separă de celelalte părți ale plantei; mașină de treierat, treierătoare. — Din fr. batteuse.) din sat cu combinele agricole recent iesite pe piata romaneasca. In acest mod tot costul uman efectuat prin secerare si deplasare cu caruta a graului, de pe camp pana la locul static unde era situata batoza, urma sa fie eliminat. Combina agricola putea face acest efort fara prea mari costuri. Bineinteles ca in randul Consiliului si al Primariei comunei s-au gasit cativa indivizi, membri de partid care au boicotat viziunea primarului pe considerentul ca oamenii sunt incadrati la colectiv pentru a munci, ca atare vor trebui sa munceasca.

Situatia a ramas pe holding pana prin anii ’94 cand in comuna s-a perindat o combina din alta zona ce efectua muncile respective. In tot acest timp, cetatenii comunei au ramas cu convingerea ca nu este necesara o combina agricola din moment ce ei sunt in masura sa munceasca. In ’94 situatia a luat o intorsatura in momentul in care un cetatean si-a facut curaj si a apelat la serviciul acelei combine agricole, rezultatul fiind naucitor. In cateva zile, toti oamenii s-au desteptat brusc realizand de fapt beneficiile unui asemenea utilaj agricol (chiar si cei care initial prin anii ’80 s-au opus proiectului initiat de primarul vremurilor de atunci, parandu-le rau de decizia luata in acele timpuri).

Concluzie:

  • Aceasta actiune i-a costat pe acei oameni TIMPUL (mai bine de zece ani din viata).
  1. In tot acel timp, resursele umane daca erau distribuite intr-un mod eficient implicit nu doar cetatenii comunei aveau de castigat, ci si intreprinderile carora le  erau livrate produsele agricole.
  2. Practic in tot acest timp aceasta comunitate comunala nu s-a dezvoltat deloc din acest punct de vedere, pentru ca au sabotat modul eficient de automatizare.
  • Pierderile materiale au fost ridicate in toata aceasta perioada de timp prin faptul ca resursele umane in loc sa se concentreze catre alte actiuni mai productive, au preferat sa stagneze, limitandu-se la zona de confort.
  • Prin viziuni materializate iti imbunatatesti nivelul de viata, atat al tau cat si al celor din jur.

Iar acum la final eu te intreb, ce cale vei alege? Doresti sa urmezi principiile primarului (persoana cu viziune, dar care nu a facut suficient efort in a-si materializa viziunea indiferent de circumstante), sau doresti sa-ti dezvolti propriile viziuni, ducand pana la capat si bucurandu-te de succesul binemeritat?


1 Comment

Nu-i lasa pe cei din jurul tau sa te limiteze! | Bun De Citit · March 22, 2014 at 6:13 pm

[…] trecutului sa iti afecteze deciziile. Ignora intelepciunea conventionala.” – Anthony Robbins platinum-development.ro cateva secunde 0 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.