dezvoltare personala, autocunoastere, autodescoperire, La 2 ani distanță de la prima tură de articole „provocante” prin puterea întrebărilor, continuăm cu următoarea serie. Citeam amuzată faptul că la ultimul articol scriam reluarea seriei din vară. E adevărat că asta și fac, doar că la a 2-a vară 🙂 Cu ocazia asta am din nou revelația despre cât de repede trece timpul și cât de important este să-l prețuim, înainte ca viața noastră să se scurgă. Mea culpa, pentru acest mic decalaj 🙂

Pe sistemul celorlalte, aveți același text pregătitor de intro.

******************

În procesul de dezvoltare personală avem tot felul de suișuri și coborâșuri, și uneori atunci când credem că am depășit un obstacol, sau că am trecut la următorul nivel apare ceva care ne dezechilibrează și ne pune la încercare. Atunci când cu ajutorul întrebărilor reușim să intrăm în cele mai diferite situații și să găsim răspunsuri pentru ele din prisma propriei experiențe, harta noastră asupra vieții se lărgește. O persoană pregătită pentru orice este cea care este capabilă să vadă oportunități acolo unde alții nu le văd, respectiv să depașească obstacole acolo unde alții nu văd decât imposibilul. Însă cum poți să faci asta dacă nu explorezi cât mai adânc toate lăcașurile ființei tale ?

******************

51. Faptul că n-ai mai făcut ceva anume până acum transformă acel ceva în ceva mai atrăgător pentru tine, sau dimpotrivă te îndepărtează?

52. La o cină împreună cu prietenii, aceștia încep să bârfească în mod nefondat o altă persoană pe care o cunoști și nu e de față. Îi vei lua apărarea sau preferi să taci pentru a nu-ți ațâța prietenii împotriva ta?

53. Faci un efort mai special ca să mulțumești unei persoane care ți-a făcut o favoare? Cum reacționezi în schimb când depui un extra efort pentru cineva și acel cineva nu-ți mulțumește?

54. Ți-ar plăcea ca rata ta de îmbătrânire să se diminueze astfel încât să ai o speranță de viață de 2000 de ani? Și dacă da, ce ai face cu ei?

55. Ai fost invitat(ă) la o petrecere la care vor participa mai multe persoane fascinante pe care nu le-ai cunoscut până acum. Te vei duce dacă știi  că trebuie să mergi singur(ă)?

56. Din perioada de după adolescență care ar fi cei 3 ani consecutivi în care consideri că ai experimentat cea mai mare rată de dezvoltare personală și schimbări? Reamintește-ți și aprofundează motivul pentru care ai ales acei ani.

57. Ai fi dispus(ă) să-ți scazi speranța de viață cu 5 ani dacă în schimbul lor ai deveni extrem de atractiv(ă)?

58. Dacă ai avea posibilitatea să te proiectezi în trecut, dar fără să te mai întorci, ai face-o? Unde te-ai duce și ce ai încerca să schimbi dacă ai știi că poți schimba astfel istoria?

59. Câți parteneri sexuali ai avut în viața ta? Ai prefera să fi avut mai mulți sau mai puțini?

60. Te-ai gândit vreodată la sinucidere? Ce este atât de important pentru tine încât fără acel ceva viața să nu merite a fi trăită?

Aveti aici: —> Puterea intrebarilor 1-10

—> Puterea intrebarilor 11-20

—> Puterea intrebarilor 21-30

—> Puterea intrebarilor 31-40

—> Puterea intrebarilor 41-50


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.