Platinum Development

Dezvoltare personală în carieră și în viața personală

Tinerii milenialii vor dicta piața muncii până în 2025
Feb08

Tinerii milenialii vor dicta piața muncii până în 2025

Probabil sunteti la curent cu noțiunea de milenial, mileniali sau mai pe englezește așa millennials cu doi de „l” și doi de ‚n”; cu atât mai mult dacă sunteți antreprenor, manager, părinte de milenial sau însuși un mândru reprezentant al acestei generații.

Citeşte +
Cum ajungi un mincinos? Efectul mărului stricat
Feb10

Cum ajungi un mincinos? Efectul mărului stricat

Pentru cei care nu știu scriu o nouă carte (a V-a) – The Theory of Lies – care se dorește a fi un manual și ghid cuprinzător despre minciună și decepție, rolul motivației în toate acestea, ce efecte cauzează asupra societății și un viitor posibil de urmat. De această dată am decis să o public atât în engleză cât și în română, asta spre deliciul criticilor adresate cărților anterioare scrise doar în engleză. The Theory of Lies are la bază foarte multă bibliografie precum și suport din partea unor personalități din domeniu, în mod principal Dan Arielly – profesor la catedra de Economie Comportamentală și Psihologie în cadrul Universității Duke, autor de 3 bestsellers pe exact aceste subiecte ce țin de minciună, decepție și comportament irațional. După cum se vede mă implic la modul cel mai serios ca această carte să fie un punct de reper în domeniu și vă promit o carte pe cât de deșteaptă pe atât de ușor lecturabilă 🙂 Colaborarea mea cu Dan mi-a deschis ușa spre o multitudine de experimente realizate de-a lungul anilor relevând comportamentul irațional și înșelător al oamenilor, dar mai ales ce se află în spatele acestui comportament – adică mecanismul declanșator. De ce o facem, cum evaluăm costurile comportamentului nostru, toate acestea raportate la lumea reală și economie. În acest sens m-am gândit să vă vorbesc astăzi despre efectul mărului stricat deoarece adesea îl folosim în vocabularul curent, dar oare știm cum se formează acest efect? Efectul mărului stricat prin experimente În acest sens au fost conduse mai multe experimente care demonstrează cum stă treaba. O mare parte dintre ele au fost făcute de către Dan Ariely împreună cu Francesca Gino și Shahar Ayal. Scopul acestora a fost să demonstreze dacă un anumit comportament lipsit de etică al celorlalți mărește sau diminuează necinstea individuală. Astfel într-unul din experimente cu două grupe diferite exista o persoană infiltrată (complice) care să se comporte într-un anume fel. Existau niște exerciții de făcut și niște bani de primit în schimbul exercițiilor făcute în mod corect. În primul experiment persoana infiltrată era parte a grupului testat și în mod ostentativ a terminat testul într-un timp imposibil de scurt și a cerut maxim de recompensă. Același lucru s-a repetat și cu un grup în care persoana ostentativă era din exterior, lucru manevrat printr-un tricou ce purta insignele unei alte universități decât cea în care se făcea experimentul. Rezultat: primul grup a avut o rată mult crescută în a trișa față de al doilea. Într-un alt experiment cel infiltrat era pus să întrebe ceva legat de posibilitatea de a trișa ceea ce în mod evident creștea posibilitatea...

Citeşte +
Legendarul John Gray vine pentru prima dată în România
Iul16

Legendarul John Gray vine pentru prima dată în România

Legendarul John Gray, autorul bestseller-ului “Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, vine pentru prima dată în România. Deși bărbații și femeile vorbesc aceeași limbă, folosind aceleași cuvinte, sensul cuvintelor este perceput diferit. Bărbații și femeile, din fericire, sunt diferiți. Ei simt, reacționează, interpretează, sunt motivați, iubesc, gândesc și percep în mod diferit. Legendarul JOHN GRAY, cel care știe să descifreze cel mai bine aceste diferențe și, totodată, autorul bestseller-ului “Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, vine pentru prima dată în România, în data de 17 noiembrie 2015. John Gray va susține o conferință cu adevărat specială, în cadrul căreia, femeile, bărbații sau cuplurile pot afla secrete care funcționează pentru a-și îmbunătăți radical și imediat relațiile, atât în plan personal, cât și profesional. Evenimentul este organizat de Extreme Training în București (17 noiembrie). Cine este John Gray? John Gray s-a născut pe 28 decembrie 1951, în Houston, Texas, Statele Unite ale Americii. Este licențiat și master în Meditație Transcedentală, în 1992 a primit titlul de doctor de la Columbia Pacific University și, în 2002, un doctorat onorific la Governors State University din Illinois. În 1969, a început să țină prelegeri despre Meditația Transcedentală, iar puțin mai târziu a devenit asistentul personal al lui Maharishi Mahesh Yogi, timp de nouă ani. În continuare, John Gray a început să scrie cărți despre relații și dezvoltare personală, ajungând la un număr de 17 publicații. Dintre acestea, cea mai cunoscută este “Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, fiind vândută în peste 7 milioane de exemplare și devenind cea mai vândută carte din zona non-ficțiune din toate timpurile. La ora actuală, John Gray este lector universitar și cel mai bun expert în relații din lume, cărțile sale despre relații și sănătate fiind vândute în peste 50 de miloane de exemplare și au fost traduse în 50 de limbi. Relațiile s-au schimbat în ultimii 30 de ani mai mult decât au făcut-o în ultimii 3000. Această schimbare a creat confuzie despre semnificația dragostei, iubirii, pasiunii și a relațiilor dintre femei și bărbați. Lansarea seriei de cărți “Marte și Venus” a schimbat pentru totdeauna felul în care bărbații și femeile văd relațiile dintre ei, iar în ultimii 40 de ani, autorul a ajutat milioane de oameni să-și îmbunătățească viața sentimentală și chiar profesională. Neînțelegerile în relațiile de cuplu au devenit o problemă destul de serioasă în Uniunea Europeană, în anul 2012 – anul ultimei raportări – se înregistrau două milioane de căsătorii și un milion de divorțuri. Același raport, al Eurostat, arată că nici România nu stă foarte bine la acest capitol. John Gray va...

Citeşte +
Cum sa influentezi oamenii? Lectia primei impresii.
Iun07

Cum sa influentezi oamenii? Lectia primei impresii.

Continuand pe firul rosu al primei lectii (Cum sa influentezi oamenii? Prima lectie de baza) trecem mai departe si vorbim de prima impresie. Unii dintre voi ati citit probabil articolul cu titlul sugestiv „Tu ai idee de puterea primei povesti auzite despre tine?”. E similara cu prima impresie si dupa cum poate stiti ambele au tendinta sa persiste in timp.

Citeşte +
Cum sa influentezi oamenii? Prima lectie de baza.
Mai17

Cum sa influentezi oamenii? Prima lectie de baza.

Am observat ca acest subiect este la mare cerere de catre public, astfel m-am gandit ca e intelept sa respect dorinta generala si sa scriu un articol despre asta, care se doreste a fi continuat intr-o mini serie. In plus, fiind asociată cu ramura NLP-ului, multi cititori si cursanti de-ai mei chiar se asteapta la dezbaterea acestui subiect. Iar NLP-ul, fara doar si poate este asociat, cu bune cu rele si cel mai frecvent gresit inteles, de acest termen „influenta”.

Citeşte +
Succesul in viata – Lectii de la Brian Tracy
Mar30

Succesul in viata – Lectii de la Brian Tracy

Am atat de multe de povestit despre intalnirea cu Brian Tracy, imbinarea momentului de glorie intre a-l cunoaste personal si informatiile furnizate ar putea incape intr-un mini-book. Pentru cei ce nu stiti, Brian Tracy a fost saptamana aceasta la noi in tara cu seminarul sau emblematic Maximum Achievement, adus cu ajutorul si implicarea organizatorilor principali, Lorand Soares Szasz si Events Design.

Citeşte +
Comunicarea virtuala preambul spre cea reala
Oct03

Comunicarea virtuala preambul spre cea reala

Saptamana trecuta, dupa cum stiti a avut loc Business Days, editia 12, la Cluj-Napoca. Am fost speaker in cadrul workshop-ului comunicare si de-a lungul intregii saptamani am purtat discutii pe aceasta tema. In cadrul event-ului si avand acces la un numar atat de mare de persoane din toate domeniile am ajuns la concluzia ca avem o problema generala la capitolul concepte si intelegere. Incepand de la performanta, motivare si pana la comunicare fiecare intelege altceva. De aceea mi-am si inceput workshop-ul dorind in timp record sa trasam o linie de start. Pentru unii comunicarea e apa de ploaie, in companii de exemplu multi considera ca a face astfel de training-uri e ceva de genul „hai sa mai bifam 2 zile de soft skills”. Dupa altii e o simpla unealta si care nu are mare relevanta in procese. Dupa altii e intelegere, e dialog, schimb de informatii si lista continua pana la tot ce puteti voi sa va imaginati. Insa si ceea ce fac eu acum e comunicare sau preambul spre comunicare. Prezenta mea virtuala si faptul ca foarte multa lume nu ma cunoaste in realitate, sau eu nu-mi cunosc un numar si mai mare de cititori, poate fi interpretata ca o forma de monolog, deoarece lipseste conditia principala a comunicarii „minim 2 persoane”. Numai ca sunt persoane care raspund celor scrise de mine si deci inchid circuitul minim (adica au o reactie, plaseaza un feed-back), dar cel mai frumos e cand ajung sa comunic direct  in astfel de event-uri precum Business Days. E  o mare incantare profesionala si personala sa ajungi la astfel de evenimente si sa vina oameni la tine, care deja te cunosc de pe online si sa ai si tu sansa sa-i vezi la fata. De altfel si eu fac acelasi lucru cu persoane pe care le citesc, le admir, sau le cunosc doar din mediul online. Fraze precum: „oooh, te stiu de pe facebook; sunt abonat(a) la tine pe site si ti-am citit toate articolele/ultimul articol”, sau chiar  „cred ca ne stim de undeva …. aaah acum stiu de unde” sunt tot mai frecvente si duc la o etapa noua de relatie. Astfel ca indiferent ceea ce faci, prezenta ta virtuala te ajuta si va continua tot mai mult sa te ajute, cu cat ne adancim in aceasta era digitala. Zona de confort Am tot mai des discutii cu diverse persoane despre prezenta pe canale online si iesirea din zona de confort. De fapt, discutia aceasta devine atat de frecventa incat m-am decis sa-mi astern raspunsul aici pe hartia virtuala. Adica: astazi daca vrei sa ai cel mai mic impact in viata oamenilor nu-ti mai...

Citeşte +
10 pasi pentru imaginatia creativa (psihocibernetica)
Aug14

10 pasi pentru imaginatia creativa (psihocibernetica)

Mintea noastra are puteri inimaginabile, pe care insa nu le invatam in scoala si din cauza asta nu ajungem sa stim cum sa le folosim. Imaginatia creativa si puterile ei, in mod special asupra imaginii de sine, nu ne sunt predate, probabil din cauza puterii imense pe care o are si pentru ca nici educatorii nostrii nu o cunosc. In scoala elementara invatam copii cum sa memoreze, sa stocheze informatia si mai apoi sa o regurgiteze, sa instaleze reguli si sa tina minte sa respecte acele reguli. Apoi in clasele superioare invatam copii aceleasi reguli + cum sa le foloseasca in mod analitic, sa gaseasca motive, sa foloseasca alternative de folosire a acelor informatii si sa solutioneze probleme. Dupa 8-12-16 ani si toti banii investiti e tot ceea ce facem. Dar nici macar nu facem tentativa de a invata oamenii sa-si foloseasca mintea in mod creativ pentru a dezvolta si obtine goluri marete. Si astfel un om poate sa-si traiasca viata fara macar sa afle ca mintea sa poate fi folosita in mod sistematic cu acest scop. Imagineaza-ti ca ai un computer foarte puternic in posesia ta insa nu ai fost invatat niciodata sa-l folosesti. Fara sa ai un ghid sau suport insa stiind ca acel computer ti-ar putea revolutiona viata spre bine. Cat de frustrant este asta? Si tu sa poti folosi doar cateva dintre functionalitatile sale de baza. Imagineaza-ti ca incerci prin erori si testari sa-ti dai seama cum functioneaza. Daca stai putin, te opresti din ritmul tau si aprofundezi lucrurile, vei descoperi cum fiecare aspect al vietii tale este strans legat de imaginea de sine. Sanatatea, prosperitatea, linistea sufleteasca, fericirea, relatia fericita, toate sunt legate de imaginea de sine. Si imaginea de sine este exact asa cum ii spune si numele, o „imagine”, adica ceva vizual si ceva ce apoi ajunge sa-ti trezeasca toate acele stari si credinte/valori despre tine insuti/insati.  E un proces cat se poate de creativ, atunci cand vrei sa lucrezi directionat pe asta. De aceea in momentul in care esti capabil(a) sa-ti dezvolti imaginatia creativa, vei fi capabil sa-ti imbunatatesti imaginea de sine, respectiv sa descatusezi un potential de care nu credeai sa poti fi capabil(a). Exact asta iti ofer acum de inceput, 10 pasi pentru a-ti dezvolta imaginatia creativa cu ajutorul psihociberneticii. Si oricat de complicat ar suna, pasii sunt de bun simt si la indemana tuturor. Incepem … 1. Acceseaza informatii variate Daca te lasi inconjurat(a) doar de oameni similari cu tine se cheama un fel de incest intelectual. Capacitatea ta de intelegere si de crestere va fi limitata, la fel si imaginatia. Daca profesional urmezi aceleasi seminarii, doar in...

Citeşte +
Puterea limbajului nonverbal in interviul de angajare (guest post)
Iul12

Puterea limbajului nonverbal in interviul de angajare (guest post)

Conform Institutului National de Statistica, in 2007 au fost disponibile 100.000 locuri de munca, pentru un numar de 400.000 someri. Astfel, concurenta a fost de 4 candidati/1 loc. In 2012 numarul locurilor de munca disponibile a scazut de 4 ori, la doar 25.000, pentru un numar de 500.000 de someri, ajungandu-se astfel la o concurenta record de 20 candidati/1 loc. In situatia aceasta putem intelege cat este de importanta pregatirea pentru interviul de angajare. Conform studiilor, o persoana isi face o prima impresie despre cineva in primele 3 secunde din momentul in care se intalnesc. De asemenea, inca 3-5 minute pentru a-si definitiva aceasta impresie.  Importanta primei impresii si a imaginii personale este foarte importanta si, de cele mai multe ori, definitorie in decizia angajatorului de a accepta sau nu un candidat. Sun Tzu nota in “Arta razboiului”: “Daca iti cunosti inamicul si pe tine insuti, nu vei fi in primejdie in 100 de batalii. Daca iti cunosti inamicul, dar nu te cunosti pe tine, sansele tale de victorie sau de infrangere sunt egale. Daca nu-ti cunosti inamicul si nici pe tine insuti, este sigur ca te vei gasi in primejdie in fiecare batalie.” Pentru ca in timpul interviului se duce o “lupta” intre cele doua parti (angajator vs candidat), am reusit sa aflam cateva informatii “secrete” din tabara angajatorilor, despre cele mai importante elemente nonverbale si paraverbale ce au inclinat balanta pentru sau impotriva angajarii. Pentru angajare 1. Vestimentatia 2. Semnale de interes 3. Rezistenta la stres 4. Sinceritate 5. Increderea in sine 6. Surprinzator in raspunsuri 7. Emotii constructive 8. Prima impresie – zambet, gesturi, igiena Impotriva angajarii 1. Reactii exagerate 2. Lipsa interactiunii cu toti membrii comisiei 3. Mestecarea gumei 4. Atitudine superioara/Face pe desteptul 5. Pare dezinteresat 6. Imbracat gresit 7. Lipsa contactului vizual sau a zambetului 8. Postura gresita, salut “umed” Cunoscand aceste “secrete”, candidatii  le pot folosi in avantajul lor. Iata cateva elemente ce pot face diferenta: 1.Punctualitatea Ajungeti cu 15 min inainte de ora fixata. Veti da dovada de interes si respect. Evitati sa ajungeti insa, prea devreme – denota nerabdare sau disperare. 2.Imbracamintea/obiecte personale Imbracamintea este indicat sa fie in conformitate cu angajatorul si pozitia dorita. Ca varianta de siguranta mergeti pe business/business-casual. Renuntati la bijuterii ce pot distrage atentia. Este de preferat sa aveti cat mai putine obiecte personale (laptop, dosare, telefoane, geanta, CV-uri, etc). 3.Atitudinea Adoptati o atitudine caracteristica unui om increzator, hotarat, proactiv. 4.Mersul Studiile au aratat ca majoritatea angajatorilor considera ca modul in care mergeti arata cum veti trata job-ul. Astfel este recomandat sa mergeti energic si sa pasiti apasat. Emanati incredere si mergiti cu viteza constanta. In...

Citeşte +
Lectia maestrului prin puterea intrebarilor
Iul04

Lectia maestrului prin puterea intrebarilor

Intr-o zi frumoasa de toamna, maestrul era la plimbare cand dadu peste un tanar. Acesta arata foarte abatut si fruntea ii era incretita de o povara ascunsa. Maestrul se apropie si-l intreba: „Pe asa o vreme frumoasa e foarte greu sa stai asa de serios. Nu-i asa?” „Oare?” raspunse tanarul intorcand capul sa vada cum e in jur. Ochii sai scanara imprejurimile, dar parea ca nimic nu se inregistreaza in mintea sa, era cu totul in alta parte. Privindul cu atentie, maestrul isi continua plimbarea spunand: „Vino cu mine putin si hai sa ne plimbam impreuna.” Astfel se plimbara impreuna pana la marginea unui lac, plin de stejari imprejur, iar frunzele galbene precum aurul straluceau in lumina soarelui, gata sa cada. „Te rog ia un loc.” il indemna maestrul pe tanar aratand un loc langa el pe jos. Acesta privind cu atentie, isi curata spatiul si se aseza cu grija. „Acum, ia o pietricica si arunc-o in lac.” Privind in jur, tanarul gasi o pietricica, o lua in mana si o arunca departe. „Spune-mi ce vezi?”continua maestrul. Privind concentrat ca sa nu piarda nici un detaliu, tanarul descrise valurile pe care le vedea. „Si de unde au aparut acele valuri?” intreba din nou maestrul. „Pai de la piatra care am aruncat-o, maestre.” „Bine…, acum te rog sa-ti intinzi mana in apa si sa opresti valurile.” „Dar cum as putea face asta?” intreba nelamurit tanarul in timp ce-si baga totusi mana in apa catre valul cel mai apropiat, cauzand si mai multe valuri. Acum era cu totul buimacit si nu mai intelegea nimic din ce vroia maestrul de la el. Poate nu trebuia sa vina la el, in fond nu e un ucenic, doar un simplu baiat fara pregatire. S-ar putea ca el sa nu fie capabil sa inteleaga si ca totul e in zadar. Blocat de propriile ganduri si neputinta ramase tacut si nu mai facu nimic. „Ai reusit sa opresti valurile cu mainile?” continua maestrul sa-l tormenteze. „Desigur ca nu.” raspunse putin iritat tanarul. „Si ai fi putut s-o faci?” „Nu, maestre. Dupa cum ai vazut doar am cauzat si mai multe valuri.” „Si ce se intampla daca opreai piatra inainte sa intre in lac?” zambi de aceasta data cu un zambet cald maestrul incat tanarul nu se putea supara. „Data viitoare cand esti nefericit de viata ta, prinde piatra inainte sa intre in apa. Nu petrece timp desfacand ce ai facut deja. Mai bine schimba ceea ce vrei sa faci inainte sa o faci.” „Dar maestre, de unde sa stiu ce voi face inainte de a face?” „Poti deveni responsabil de viata ta. Cand lucrezi cu un...

Citeşte +