Platinum Development

Dezvoltare personală în carieră și în viața personală

Tinerii milenialii vor dicta piața muncii până în 2025
Feb08

Tinerii milenialii vor dicta piața muncii până în 2025

Probabil sunteti la curent cu noțiunea de milenial, mileniali sau mai pe englezește așa millennials cu doi de „l” și doi de ‚n”; cu atât mai mult dacă sunteți antreprenor, manager, părinte de milenial sau însuși un mândru reprezentant al acestei generații.

Citeşte +
Concurs Robin Sharma – Pachet PLATINUM – 17 septembrie București
Aug12

Concurs Robin Sharma – Pachet PLATINUM – 17 septembrie București

Lansăm un Concurs Robin Sharma pentru cititorii noștrii. Câștigătorul/-oarea va primi un pachet PLATINUM pentru evenimentul din 17 septembrie București, în valoare de 579 Euro + TVA. Succes!

Citeşte +
Psihologia marketing-ului în firma ta – 3 metode de aplicare
Iun24

Psihologia marketing-ului în firma ta – 3 metode de aplicare

Psihologia din marketing are o aplicabilitate foarte bună atunci când vrei să îți transferi o idee de business și să o faci bine înțeleasă. De asemenea este utilă când dorești să îmbunătățești performanța angajaților tăi.

Citeşte +
Lider fara titlu, modelul oamenilor de valoare
Iul17

Lider fara titlu, modelul oamenilor de valoare

Pe 11 octombrie 2012 scriam o postare pe facebook, care suna astfel: „Ea este Adriana, si este echivalentul personajului „Anna” din cartea „Lider fara functie” de Robin Sharma.
M-am intalnit cu Adriana la finalul Congresului Aniversar ARONLP din 6 octombrie, tinut la Bucuresti. Invitatii plecasera si au mai ramas organizatorii in sala, pe ultima suta inainte sa ne regrupam si sa plecam pentru a ne sarbatori dupa o zi foarte reusita din toate punctele de vedere.

Citeşte +
Profil de antreprenor – 5 tipuri de antreprenori
Apr22

Profil de antreprenor – 5 tipuri de antreprenori

Dupa cum stiti deja a fi antreprenor nu este tocmai simplu, insa si daca vezi doar jumatatea goala nu te vei apuca sa devii unul. Pentru ca si satisfactiile antreprenoriatului sunt uriase, oare tu ce alegi sa vezi … si mai ales, cum le balansezi? Si oare cum arat un profil de antreprenor? Ca in toate, e bine sa ai o privire de ansamblu, si cu siguranta un antreprenor de succes este unul pregatit, iar la baza pregatirii sale sta informatia. Cu cat esti mai bine pregatit, deci informat, cu atat pericolele si neajunsurile ti se vor parea mai usor de infruntat si depasit. Dupa cum v-am spus deja si o repet “Viitorul este al antreprenorilor”, si e bine sa fie asa, pentru ca in fond antreprenoriatul inseamna sansa de dezvoltare si de prosperitate sociala a unei natiuni. Este echilibrul social prin care se aduce valoare pietei. Romania, ca fosta tara comunista este mai mult decat vizata sa faca aceasta tranzitie calitativa catre o clasa sanatoasa si valoroasa de antreprenori, de care a fost atata timp lipsita. Pana acum sa zicem ca ne-am jucat, sus jos – sus jos, multi au aparut si disparut de pe piata, multi au incercat sa faca ceva bine sau rau, cu bune intentii sau nu prea. Acum a venit timpul spre un tranzit sustinut catre o noua generatie de antreprenori adevarati. ***Azi mi-am propus sa ne  jucam putin cu termenii. O mini lectie de termeni consacrati aveti aici: Avem un leader, un manager si un antreprenor. Leaderul poate sa fie un bun leader, fara a fi neaparat un manager sau antreprenor. Managerul poate fi un bun manager, fara sa trebuiasca sa fie un leader sau antreprenor. Antreprenorul insa trebuie sa fie neaparat si Leader si Manager, si mai ales cu cat afacerea sa e mai mica sau e un start-up. Profil de antreprenor in 5 variante (tipologii) In ordinea procentelor ar exista 5 tipuri de antreprenori (ca predominanta). 1. Antreprenorul Idealist Acesta este plin de idei dupa cum ii spune numele, de ganduri inovative, mereu ii trec tot felul de creatii prin minte si le vrea transpuse in practica. Va prefera sa aduca mereu ceva nou si creativ in piata, si deoarece are o minte astfel structurata inseamna ca si valoarea personala conteaza, anume – sa lase o anumita amprenta in urma devine un factor motivational important. 2. Antreprenorul Optimizator Acest tip de antreprenor este genul de persoana care urmareste satisfactiile personale, printre care si satisfactia de a avea o afacere sub mana. Sigur, majoritatea proprietarilor unei afaceri pot avea aceasta motivatia in spate, insa acest tip este condus mai mult decat restul...

Citeşte +