fbpx

Ce inseamna NLP  ?

S-au dat o serie de definitii pentru termenul de NLP sau programare neuro-lingvistica. Cred ca cea mai buna si scurta definitie pe care as putea sa o dau acum dupa atatia ani de practica NLP ar fi de decodor subtil al creierului nostru, o ramura profunda a psihologiei umane cu care poti obtine rezultate intr-un timp foarte scurt si pe termen lung. Si bine-nteles, fiind vorba de o programare putem asocia rezultatele obtinute cu reprogramarea noastra ca si indivizi intr-o versiune mult mai buna, eficienta si productiva. Poate a sunat putin prea rece sau robotic ce am scris pana acum, asa ca am sa reformulez.

[button link=”http://platinum-development.ro/2012/10/la-taclale-cu-bunica-despre-nlp-programare-neurolingvistica/” color=”green” newwindow=”yes”] Intre timp am mai scris un articol si mai simplu de inteles despre ce inseamna programarea neuro-lingvistica: La taclale cu bunica despre NLP.[/button]

Oricat de pompos ar suna si ori de cate ori ai mai fi auzit formulari de genul “vei invata cum sa ai succes si sa-ti schimbi viata, etc” toate astea chiar se pot realiza cu NLP. Si nu pentru ca e vorba de o formula magica ci prin simpla invatare a cum functioneaza de fapt lucrurile in capul nostru si in jurul nostru. NLP-ul lucreaza cu o serie intreaga de tehnici pentru orice situatie. Odata ce le-ai inteles si le-ai aplicat in viata ta, vei putea culege roadele exact in domeniul in care iti doresti. Si pentru ca cel mai adesea nici nu stii ce-ti doresti insa stii ca iti doresti mai mult de la viata ta, vei invata si asta cu ajutorul NLP-ului, de fapt vei avea o gramada de revelatii despre motivele pentru care ai facut ce ai facut pana atunci si toate acele limitari pe care ni le autoimpunem.

Si bine-nteles NLP-ul este o arta a comunicarii. Fie ca e vorba de comunicarea verbala sau non-verbala, ea odata ce este stapanita te poate face un maestru in asta. Nu e cazul sa enumar de ce comunicarea este vitala in viata noastra si cat de des comunicam in mod gresit cu cei din jur si noi cu noi in mintea noastra.

Am putea spune si ca NLP este un mod de viata, insa este de fapt modul prin care ne putem transforma viata si pe noi insine in asa fel incat sa corespunda cu ceea ce ne dorim de fapt sa fim.

NLP Romania

NLP Romania este foarte bine definit prin Asociatia Romana pentru Programare Neuro-Lingvistica (ARONLP) o platforma serioasa cu toate acreditarile la zi si un membru de onoare in cadrul Asociatii Europene (EANLP).

Ce ai de facut ?

Primul nivel de formare in NLP este cel de Practitioner.

Vei invata continuturile de baza, aptitudinile, tehnicile, tiparele, metodele si conceptele NLP pe care vei fi capabil apoi sa le aplici in practica ta cu un scop util. Vei invata sa intri in raport, sa iti clarifici obiectivele, iti vei dezvolta capacitatea de perceptie, flexibilitatea, actiunea orientata catre resurse si toate acestea din punct de vedere ecologic (adica sa fie bine si pentru tine si pentru ceilalti).

Nivelul de Practitioner NLP se desfasoara in 7 module, cate un modul pe luna (in weekend), insumand un minim de 18 zile de training, respectiv 130 de ore.

Tematica:

1. Stabilirea si mentinerea rapport-ului

2. Pacing si Leading

3. Calibrarea

4. Sistemele reprezentationale

5. Meta-Modelul pentru limbaj

6. Modelul Milton pentru limbaj

7. Recunoasterea si utilizarea starilor spontane de transa

8. Crearea de metafore si puterea metaforei

9. Ancorarea

10. Pozitiile perceptuale

11. Submodalitatile

12. Nivelurile (neuro)logice

13. Managementul orientat catre obiectiv si ecologic al resurselor

14. Reincadrare

15. Strategii

16. Timeline

La finalul modulelor participantii vor avea un examen ce contine o testare scrisa si o testare practica, in urma carora vor putea obtine Certificatul de NLP-Practitioner sub egida ARONLP (Asociatia Romana de Programare Neuro-Lingvistica) cu recunoastere si certificare suplimentare in cadrul EANLP si IANLP.

Unde ?

Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Bucuresti

*Cu mentiunea: cursurile pot avea loc in oricare oras din tara, in conditiile in care se aduna un numar suficient de participanti.

Cei interesati sunt rugati sa completeze formularul de mai jos, specificand orasul din care sunt, urmand sa fie notificati cand se vor desfasura asemenea cursuri in orasul lor.

Nota informativa! Platinum Development nu mai organizeaza noi formari incepand cu septembrie 2013, insa cei interesati veti fi redirectionati spre colegii nostrii formatori.

6 Comments

Body Language - Limbajul corporal · July 24, 2012 at 7:44 pm

[…] NLP […]

Setarea mentala de antreprenor - Platinum Development · March 27, 2012 at 2:20 pm

[…] NLP […]

Creierul pesimistului si memoria « Platinum Development · February 17, 2012 at 11:39 pm

[…] NLP […]