fbpx

scandal, coruptie, viol, stiri de scandal,Coruptie, scandal, viol, accidente, canapea – toate acestea iti transforma viata intr-un iad, avand un efect demotivant asupra ta si transformarea gandirii in aceasta directie. E o manipulare mentala in sens blocator si care ajuta la pierderea directiei noastre. Daca o lasi sa se intample suficient de mult vei ajunge sa percepi realitatea prin acesti ochelari sumbrii. (Auto) manipulare mentala pentru ca tu ai un rol semnificativ in asta.

“Iadul este gol si toti demonii sunt aici.”
William Shakespeare

Pe principiul excelenta se invata si esti suma obiceiurilor tale fiecare dintre noi poate deveni un foarte documentat expert in toate stirile de scandal din tara, poate deveni un evaluator riguros al scandalurilor din viata personala a vedetelor, un foarte bun tasator de canapea, un foarte bun critic al guvernantilor. Nimeni din jur nu ne va intrece in asta. Daca continui mult sa vezi, sa asculti, sa citesti despre aceleasi materiale tu devii un expert in ele. Insa cum se reflecta acestea in viata ta si in dezvoltarea personala? Pai sa vedem. Daca jobul tau are legatura cu asta, esti platit pentru asta si simti ca evoluezi facand aceste lucruri atunci e in regula, da-i bataie. Altfel insa vei ajunge sa te pierzi intr-o lume care prin atentia care i-ai acordat-o devine lumea ta. Doar ca o lume in care tu nu mai ai nici o influenta.

Ce ar fi sa devii un expert sau un profesionist in viata ta?

Daca te concentrezi pe toate relele tu vei trai intr-o lume cu scandaluri, viol, accidente, etc. Oriunde mergi ai parte de asa ceva pentru ca esti receptiv doar la asta. Ti-ai dezvoltat simturile in a receptiona astfel de mesaje in asa hal incat pentru tine a devenit o realitate. Deci, tot ce contravine acestei realitati pentru tine va reprezenta doar o raritate, o exceptie de la regula, o anomalie de la “normal”.  [socialring]

Insa cum sa te motivezi intr-un astfel de mediu?

Cam greu, pentru ca nu vei avea imaginea unui deznodamant fericit. Vei crede ca pentru a avea succes trebuie sa fii corupt, sau sexy, sau nesimtit, un dur, sau sa canti manele. Vei vedea in orice alta cale un potential esec si nici macar nu te vei sinchisi sa speri si sa vizualizezi o lume mai buna. Te vei opri dupa primul pas, dupa prima speranta, dupa prima stare pozitiva care intr-un moment fericit te face sa iesi din lumea urata si cu probleme in care ai intrat de buna voie la un moment dat. Iar daca vine cineva dintr-o alta lume, mai buna, care are aspiratii, idealuri, va fi catalogat fie prost, fie naiv, fie ca nu stie ce-l asteapta. Asta apropo de “ai grija cu cine te inconjori ca s-ar putea sa te transformi intr-unul”, sau “ca sa stiu cine esti”.

Si nici cand se intampla ceva frumos in jur nu vei fi in stare sa vezi asta, pentru ca in capul tau vor roi doar asocieri negative. Unii pot sa ajunga in situatia in care sa fie ingroziti daca se intampla ceva frumos si mai ales daca acel ceva se repeta. O reprezentare foarte buna a acestei forme de a percepe lucrurile este intreg serialul Al Bundy, insa cu evidentierea unui episod in care Al devine terorizat dupa ce o serie de lucruri i-au iesit bine respectiv a dat “norocul” peste el. El s-a ingrozit atat de tare incat s-a baricadat in casa de groaza ca va pica cerul peste el.

Si nu e o gluma. Sa ne uitam in popor. “Dupa ras vine si plans!”;  “razi tu razi dar nu-i rasul tau”. Aceste AFIRMATII devin CONVINGERI si cel ce traieste cu astfel de convingeri va rula un program in care ori de cate ori se intampla ceva bun se va ingrijora in sine si va face tot posibilul, fara sa-si dea seama, sa nu cumva rada prea des, anume sa revina la starea initiala (perceputa ca normala).

Credeti ca e greu de gestionat nefericirea? E valabil si la fericire!

Precum unii vad paharul gol, altii plin, unii au frica de esec, unii au frica de succes, la fel e si cu fericirea. Nu toata lumea suporta sa fie fericita. O sperie. E una din fricile umanitatii. E absurd ? Nu e. E tot o simpla convingere, precum toate celelalte. La fel cum exista culturi si civilizatii diferite, ritualuri diferite, etichete ale frumusetii si urateniei diferite, asa si cu fericirea noastra.

Daca tu ai crescut si ai preluat un model dupa care daca iti merge bine asteapta-te la nenorociri, frica aceasta interna care va rula pe pilot automat va prelua in viata ta conducerea asupra oricarei situatii fericite de viata. Exact cum am vorbit de asta in articolul extrem de important din punctul meu de vedere, daca nu l-ai citit, – despre Imaginea de Sine.

Sau sa ne amintim de celebrul citat din articolul despre Zig Ziglar. Citez: Ca si antreprenor, ar trebui sa urmezi pasii lui Sam Walton. Cand a fost intrebat de recesiunea din 1991 Walton a spus: “M-am gandit la ea, dar m-am hotarat sa nu particip.”

Ia o pauza!

Sunt perioade cand sunt total deconectata de stiri si politica. Atunci cand nu coach-uiesc vreun om politic, sau nu e necesar in ceea ce fac, pot sa tai orice astfel de stire, fie de scandal, fie chiar de actualitate economica. E hilar intr-un fel, pentru ca sunt perioade cand sunt in tema cu tot ce pot cuprinde din tara si inafara, dupa care perioade cand traiesc in alta lume si ma minuez de niste stiri (importante) de care nu am auzit si s-au petrecut in timp ce traiam in lumea mea paralela. In numai 2 saptamani sunt un alt om. Imi vad de businessul meu, imi vad de obiectivele mele si nu sunt deturnata de nici o stire de scandal sau de alerta care m-ar putea bulversa in a-mi atinge pasii catre scopurile propuse.  Cu toate acestea traiesc dupa motto-ul Informatia inseamna putere. Insa depinde si ce informatie, si racordarea la tot ce misca in jur si non-stop iti poate bulversa directia. Ai nevoie de deconectarea factorilor externi ca sa nu te ratacesti de pe drumul tau. E ca si cand pleci in vacanta si te rupi de tehnologie (pentru cei ce sunt capabili s-o faca) si te intorci reincarcat(a) si pus(a) pe atingerea obiectivelor tale visate in vacanta. Numai ca vacanta mentala de la bruiaje o iei continuand sa lucrezi.

Daca traiesti dupa scandal vei avea parte de scandal

Asa ca iti sugerez sa ramai aliniat cu obiectivele tale, alea pozitive, si iesi din lumea negativa in care daca te bagi prea mult si des poti deveni un prizonier acolo. Nu te ajuta sa te inconjori de mizeria altora si sa vezi cum si altii o duc rau, ce probleme pot sa aiba unii si astfel sa te crezi mai presus. Ajungi sa te raportezi la aceste etaloane, insa ele sunt fabricatii temporare, reflecta doar o fateta a realitatii. Doar ca daca sunt promovate suficient de tare creaza impresia generala. De aceea au si trecere inca tabloidele si toata aceasta promovare a mediocritatii.

Trist este ca acestea demotiveaza exact oamenii de valoare, care nu suporta sa vada cine ajunge unde si de ce. Insa daca sunt prinsi de acest drog si traiesc in aceasta lume nu vor simti nici un impuls sa faca ceva pentru ca nu vor dori sa plateasca acel pret degradant pentru ei. Dar e o iluzie, pretul il vei plati in functie de realitatea care o percepi si pasii pe care-i urmezi. Iar cei care se alimenteaza din mizeria umana pentru a se simti mai bine nu fac altceva decat sa se degradeze pe ei insisi. Acest lucru nu e diferit de a trai pe spinarea cadavrelor.

Nu fi hiena, nu te alimenta din hoituri si slabiciuni umane. Fi leu si condu jungla. Sau, mai pe romaneste, nu te alimenta din negatitivate, frustrare, invidie si mediocritate, ci din acele valori care fac viata sa merite a fi traita, acele lucruri care te fac sa tresalti de bucurie si incantare, acelea care rezoneaza cel mai mult cu esenta ta BUNA umana.

Traiesti in IAD sau in RAI ? Ambele lumi exista pe pamant si tu poti sa-ti schimbi oricand locatia. Hai in RAI !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.