fbpx

Mr. Body LanguageEste interesant cum  se leaga  lucrurile si cum am ocazia sa deschid noua grupa de formare NLP in Bucuresti la doar 2 zile dupa ce il voi cunoaste personal pe Mr. Body Language – Allan Pease, la Cluj. Pentru mine NLP-ul, Limbajul Trupului si Dezvoltarea Personala merg mana in mana, asa ca am motive sa ma entuziasmez 🙂

Tineti minte primele carti aparute la noi in tara din domeniul body-language, respectiv comunicarea non-verbala? Erau ale lui Allan Pease. Imi amintesc ca am cumparat prima carte cu celebrul titlu “Limbajul Trupului”  chiar in 1995 cand a aparut prima editie daca tin bine minte. O mai am si astazi, asa ca voi avea ocazia s-o imbogatesc cu autograful autorului. Este extraordinar cum astazi avem aceasta deschidere de a putea cunoaste nume sonore din orice domeniu, ba la noi in tara, ba calatorind in alte tari.

Era acum 18 ani  cand deja citeam astfel de carti si abordam astfel de subiecte. Mi se parea incredibil ca asa ceva nu se invata in scoala, cand de fapt sunt cheia a cum functionam noi oamenii. Nu e de mirare ca tot mai mult ne dam seama cat de putine invatam in scoala din ceea ce avem nevoie pentru a avea succes in viata noastra. De altfel, din acelasi motiv mi-am ales citatul reprezentativ atunci cand imi lansez cursurile de NLP, si anume:

“Dacă știi cum funcționează mintea umană poți să-ți stabilești singur direcțiile. Dacă nu știi … ți le va stabili altcineva.” – citat venit de la cofondatorul NLP (programare neuro-lingvistică), Richard Bandler.

Limbajul trupului, respectiv comunicarea non-verbala sunt piatra de temelie in descifrarea limbajului uman prin care nu doar ca poti deveni un excelent comunicator, dar descoperi calea directa catre mintea umana si cum se manifesta ea in exterior.

Allan Pease s-a diferentiat de mic copil ca fiind un foarte bun comunicator si om de vanzari. Si-a descoperit talentul rapid, iar directia urmata a fost una cat se poate de naturala. Dupa ce s-a consacrat ca si expert al comunicarii nonverbale a continuat seria cartilor sale alaturi de sotia sa, scriind titluri precum: “De ce barbatii nu asculta si femeile nu stiu sa citeasca harti”; “De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda”; “El e cu minciuna, ea vorbeste-ntruna”, “Limbajul vorbirii – arta conversatiei”.

Imi place mult evolutia sa, pentru ca a trecut prin multe provocari, de la lipsa de bani, inselatorie in afaceri, doua diagnostice de cancer si de fiecare data a trecut peste, fiind astazi o persoana care are ce sa impartaseasca. Lista sa de clienti este uriasa, cateva nume ar fi: IBM, Sheraton, BBC, Institutul de contabilitate, chiar si Biroul de Taxe si Impozite, Politie, Armata, Marina, AMP, ESSO, Woolworths, McDonalds, BBC, Mazda, New York Life, Barclay’s Bank, Telecom, Suzuki; ca sa nu mai spun de numeroasele seminarii de la institutii de invatamant, pana la seminarii de gen “open” precum va fi cel de acum de la Cluj. Oameni importanti, interesati de imaginea lor si de aparitia publica i-au urmat sfaturile. De la directori executivi la politicieni, prezentatori si vedete din industria muzicala.

Aveti aici o inregistrare, celebra deja, despre diferentele de limbaj intre femei si barbati:

NLP inglobeaza limbajul trupului, ca parte semnificativa din ceea ce suntem si ce manifestam. In momentul in care ceea ce spui si ceea ce arati nu sunt la unison, realitatea se afla mereu de partea limbajului non-verbal. Si pe langa faptul ca poti identifica semnalele celuilalt poti deprinde abilitatile cheie in stabilirea raportului, devenind astfel un foarte bun si eficient comunicator. De altfel comportamentul nostru este doar un  rezultat final (care se vede in exterior) al gandurilor, starilor noastre interne.

In NLP avem o premisa relevanta despre asta, si anume “Persoana nu se identifica prin comportamentul sau”. Acest lucru este esential in a nu mai emite judecati de valoare despre cineva, doar din prisma primei impresii sau a unor actiuni, reactii, care apoi se pot schimba foarte usor si nu reprezinta persoana in sine. Poate ca tocmai acest lucru m-a captivat si pe mine cel mai mult atunci cand am pornit pe drumul cunoasterii umane. Dupa cum va spuneam si in profilul de trainer, am fost mereu fascinata de aceste schimbari bruste: de la o persoana care se comporta “angelic” si care se transforma intr-un “demon” instant. Descifrand creierul uman si cum functioneaza mintea noastra am primit raspunsuri la aceste intrebari, iar NLP-ul mi-a fost ca si punct de legatura in tot ceea ce invatasem pana atunci si in practica de zi cu zi.

In orice caz, vreau sa te invit la ambele evenimente, care sunt conectate foarte bine una cu cealalta si despartite de 2 zile, suficient ca sa putem sa strabatem tara in lung si in lat 🙂 Cel putin asta am sa fac eu, plecand dinspre Timisoara la Cluj sa-l intalnesc pe Allan Pease, alaturi de o parte dintre cursantii mei timisoreni. Iar apoi am sa-mi pregatesc spargerea ghetii la primul modul de NLP Practitioner in Bucuresti. Poate parea obositor, dar cand stii de ce faci ceea ce faci si iti place ceea ce faci devine o placere. Si daca e sa ne uitam putin in jurul nostru, persoanele comode sau care nu sunt dispuse sa faca nici un efort pentru dezvoltarea lor pot fi observate dupa realizarile lor din viata, dupa felul in care vorbesc, dupa mesajele pe care le emit, dupa oamenii cu care se inconjoara, dupa cum ne trateaza pe mine si pe tine. 

Oportunitatile sunt la tot pasul, insa daca ele dau peste o persoana nepregatita pot sa o loveasca direct in cap si ea sa nu isi dea seama. La asta am sa conchid cu vorba mentorului meu scump si drag, Jim Rohn, ca fac parte din “misterele vietii”. Si ca sa exemplific si mai clar, el spunea asa: “De ce daca o persoana realizata isi scrie intreaga experienta si felul in care a ajuns astfel intr-o carte, doar un numar limitat se va duce sa ia cartea? Daca in acea carte poti afla cum a devenit acea persoana una de succes, milionara, sau orice iti doresti tu personal? Si ai toata cunoasterea la indemana, doar cumparand acea carte. Cum de unii o fac si altii nu? Nu am idee, face parte din misterele vietii.” 🙂 Superb.

Acestea fiind spuse, te astept cu drag, pe tine cel care vede oportunitatea, la cele 2 evenimente:

27 Martie – Allan Pease in Cluj-Napoca – Grand Hotel Italia
Pentru asta iti ofer in calitate de partener, o reducere de 20%, respectiv 50% daca esti student(a) folosind codul promotional: platinum01.
Iar daca iti cumperi biletul pana in data de 1 martie, vei avea in plus si pretul special de “Early Bird”, care se adauga la reducerea care ti-am oferit-o.
Detalii si inscrieri pe imaginea de mai jos:
Allan Pease si NLP
29-31 – I modul de NLP Practitioner (din seria de VII) in Bucuresti – Crowne Plaza
Aici vom fi alaturi, timp de 7 luni, intr-o calatorie profunda a cine esti tu si ce poti face. Tematica va fi diversa si toate cele invatate le vei putea aplica in viata ta din secunda 2. Si daca te implici iti garantez ca pana la finalul celor 7 luni vei fi o alta persoana, pe un alt nivel, o varianta mult imbunatatita a ta, pe ce plan al vietii doresti. Si bine-nteles ca vei avea parte si de mult “body language”.
Detalii si inscrieri pe imaginea de mai jos:
programare neurolingvistica, dezvoltare personala,

Pentru tine cu prietenie si respect fata de visurile tale,
Cristina Imre


1 Comment

Top 3 lucruri invatate de la Allan Pease | Platinum Development · March 28, 2013 at 10:55 pm

[…] si Mr. Body Language. Am mai scris un articol anterior evenimentului, asa ca nu am sa ma repet (il gasiti aici) ci voi completa cu invatamintele de rigoare aplicabile […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.