fbpx

Acum aproximativ un an a intrat in viata mea notiunea de ”dezvoltare personala” si imediat au inceput sa ”curga” altele similare, legate : NLP, gandire laterala, mari motivatori ai erei, mari oameni de succes, afaceri, antreprenoriat si cate si mai cate.

Nu am de gand sa va vorbesc despre niciunul din acestea, desi de atunci au devenit toate parte din mine si m-au transformat intr-atat incat uneori nu ma recunosc nici eu. 🙂  Unele din transformarile mele o sa le mentionez totusi, simt ca au relevanta:

 

1.     M-am mutat, locuiesc in chirie intr-un apartament dragut, cochet, am revenit la sentimentul de independenta si multumire de sine.

2.     M-am lasat de fumat, deja de aproape 2 luni. Aici au intervenit cursul de NLP si “prietenul meu” Allen Carr si cartea sa despre fumat. Dar momentul a fost cel potrivit si pregatit; spun asta din doua motive :

a.     pentru ca personal cunosc destule persoane care i-au citit ”Metoda usoara” fumand si au continuat sa fumeze si

b.     pentru ca deja eram la cursul de NLP care m-a ajutat enorm sa imi pregatesc psihicul asa cum trebuie. In momentul in care mi-am stabilit obiectivul de a redeveni nefumator, nu am mai avut momente in care sa simt ca ma mint singur. Momente de slabiciune si tentatie au mai fost, dar pot spune ca mi-a crescut increderea de sine, in principiu pe latura – daca am spus ca pot, cine sunt eu sa ma indoiesc de asta? Eu nu imi pot permite sa ma indoiesc de mine, eu ma respect! 🙂

3.     Am inceput sa ma preocup in mod real de viitorul meu. Cu totii o facem, veti spune, si uneori ne strambam, si blestemam de cat de sumbru este! Pai asta nu prea inseamna ca te preocupi responsabil ci ca te plangi, asta e cu totul altceva. Nu cauti solutii ci doar te victimizezi. Eu am inceput sa citesc, sa invat, sa studiez despre administrarea timpului si a banilor, despre investitii, investitori si antreprenoriat. Am inceput cu Marius Ghenea, mi-a placut viziunea lui pragmatica si puternicul sentiment ce il ai citindu-l : ”Mai, asta e un om care vorbeste din experienta, si are de unde!”. Am continuat cu motivatori precum Jim Rohn, Tony Robbins, am studiat despre Edisson, Andrew Carnegie, dar recunosc, am rezonat si rezonez cel mai puternic cu stilul lui Robert Kiyosaki. Practic deja am inceput programul de „avere” de 10% din venit – (idee prezenta de la „Cel mai bogat om din Babilon” si pana la fiecare din acestia de mai sus), bani pe care trebuie sa inveti sa ii faci sa iti aduca alti bani. Cea mai importanta schimbare este mentalitatea de consumator, de „aici si acum” perceputa gresit! – aici ne lasam manipulati majoritatea, dar asta deja e alta istorie, mergeti la NLP Practitioner si o sa intelegeti de ce?! 🙂

4.     Am realizat ca nu sunt genul de angajat – de cand ma stiu am schimbat multe locuri de munca, de la ospatar la responsabil de echipa de vanzari, trecand prin IT, Turism, restaurante&hoteluri, Mass-Media, online. Intotdeauna am fost multumit de unele aspecte si nemultumit de altele, dar tragind linie per total eram nemultumit. Nemultumit sunt si acum, angajat sunt si acum, dar stiu ce vreau si incotro ma indrept si anume antreprenoriat si investitii. Astfel pana acum nemultumirea mi se concretiza in frustrare si cand paharul se umplea, schimbarea jobului – cum altceva nu stiam ce, era singurul lucru logic. Acum imi canalizez toata nemultumirea sa se concretizeze in a ma schimba pe mine, sa invat ce nu stiu, sa gandesc altfel, cu scopul final de a fi eu asa cum imi doresc.

De atunci am cunoscut multi oameni, foarte diferiti si din tot felul de arii curriculare ca si profesie, dar avand toti ca si interes comun aceasta dorinta de a cunoaste legile dupa care functionam cu totii cu scopul final de a ne stapani singuri viata. De aici si titlul acestui articol, ce reflecta crezul meu actual, si anume ca primul pas este sa iti intorci atentia catre tine, sa te cunosti cu adevarat si sa te accepti cu tot ceea ce esti – conform rugaciunii serenitatii “Da-mi seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba ceea ce pot, si intelepciunea de a cunoaste diferenta!”. Urmatorul pas este sa decizi cum vrei sa iti traiesti viata! Pare usor, ati putea zice, cine nu stie ce ii place, ce isi doreste?! Si totusi, asumandu-ti INTREAGA responsabilitate asupra propriei vieti, aceste date se schimba putin.

Asadar cunoaste-te, iubeste-te si traieste TU pentru TINE! Va doresc o viata minunata, in fiecare zi!

Cu mult drag,

M.

P.S. Daca si tu consideri ca ai ceva de spus si vrei ca articolul tau sa apara pe site-ul nostru (cu sau fara nume) te invitam sa ne scrii si sa devii colaboratorul nostru. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.