fbpx

Cei 12 piloni ai anului 2014Cum scriu mai rar articole, o data cu “schimbarea macazului” mi-a luat ceva timp sa ma gandesc la subiectul urmatorului articol. Din fericire, perioada sarbatorilor m-a ajutat, si cum se apropie finalul de an o retrospectie calitativa este bine venita. Astfel, am decis sa adun o colectie de 12 lectii personale care m-au ajutat in acest an, cate o lectie simbolica pentru fiecare luna. Unele seamana intre ele, doar ca au conotatii diferite. Imi doresc sa va fie de folos si sa le integrati atunci cand simtiti ca aveti nevoie.

(ordinea este aleatorie)

1) Am aprofundat lectia ca disperarea si starea de panica accentueaza problema. Intotdeauna! Am avut un an plin de schimbari si provocari pe multe planuri. De fiecare data cand nu am luptat cu ele, ci in schimb le-am acceptat, am gasit solutii simple si greu de vazut din starea de stress. Dupa modelul “creierului prajit”.

2) Atunci cand o usa ti se inchide, o alta mai larga si mai generoasa ti se deschide. O lectie mereu buna de tinut in buzunar.

3) Importanta oamenilor care te sfatuiesc si-ti stau alaturi!
Daca primesti sfaturi bune la momentul potrivit, de la oamenii potriviti, te poti dezvolta si schimba in mod semnificativ. Semnalmentele oamenilor potriviti: sa-ti confere incredere, sa aiba experienta in domeniul in care-ti dau sfaturi, sa aiba o intelegere de ansamblu si empatie asupra problemei tale.

4) Indiferent de ceea ce faci trebuie sa cauti si sa pastrezi starea de multumire sufleteasca si echilibru, pentru a putea merge mai departe.

5) Nu-ti fie frica de schimbari, fie ele si radicale. Orice schimbare aduce cu sine o perioada de adaptare si provocare, insa cu un plan in avans vei fi capabil sa cuceresti fie chiar si Everestul 🙂

6) Atunci cand crezi ca nu mai poti – respira! – asta iti va aduce resurse nebanuite si dintr-o data vei simti ca poti din nou.

7) Schimba orice fel de ‘aparent’ handicap intr-un ATU, schimba-ti optica. Atunci cand ceva nu-ti iese, cineva te desconsidera, sau lucrurile nu mai sunt precum te-ai obisnuit sa fie, exista alt gen de avantaje in aceste situatii care se vor revela atunci cand esti deschis si atent sa le vezi.

8) Viata este mult mai complexa decat o poti percepe. Cand iesi dintr-o cutie – pe care pana atunci o considerai lumea ta – te vei gasi intr-o cutie si mai mare, larga, vasta, cu posibilitati mult peste ce credeai inainte ca poate exista.

9) Tinerii pot si sunt capabili sa schimbe viitorul daca sunt bine directionati si au modele de urmat.

10) Mi s-a confirmat pentru a nu stiu cata oara citatul, “oamenii mici – probleme mici, oameni mari – probleme mari.” Partea roz este ca si recompensele sunt pe masura.

11) Fricile sunt alimentate din lipsa de pregatire in fata neprevazutului. Cand te pregatesti pentru orice scenariu, fricile si puterea lor isi pierd sensul si efectul asupra ta.

12) Viata este cu adevarat magica. Nu exista situatii – chiar si aparent ireale – fara raspuns, atunci cand esti dispus sa le cauti si sa le intelegi.

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si implinire sufleteasca va doresc!


3 Comments

Service GSM · April 15, 2015 at 3:29 pm

Imi place acest articol, am sa il share mai departe, merita citit

Radu · January 15, 2015 at 12:54 pm

Foarte tare articolul tau! E mai mult decat o sinteza a anului 2014…De fapt e un set de principii care se leaga intre ele. Partea faina e ca in fiecare an poti lucra mai mult la ele. Imi plac in special pilonii 4, 5 si 6 🙂 Starea din care actionezi determina si rezultatele pe care le producem.
Merci 🙂

Florin · January 9, 2015 at 2:03 pm

foarte interesant acest articol, sa speram ca acesti 12 piloni vor evoula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.