9-10 iulie 2014Tin minte prima mea aparitie la Business Days. Se intampla acum 2 ani si 2 luni. Eram terifiata si mai presus de toate, singura. Eram in faza de a-mi pune afacerea pe picioare si munceam pana la epuizare. Anii in care am fost plecata din tara m-au deconectat de zona de business din Romania si nu mai stiam pe nimeni, dar nici nu am revenit la trecut si la ce lasasem in urma. Am reinceput totul de la zero. Networkingul meu era undeva la pamant si stiam ca e nevoie sa ies din zona zero. Dar cu siguranta ca starea emotionala si zona de confort m-ar fi tinut acasa, era cald si bine. Insa cand am dat de eveniment am stiut ca asta este, un prim pas sa ies la rampa cum s-ar spune. Am fost cred intre primii atunci la inscriere. Si am avut 2 saptamani sa ma pregatesc. Foarte esentiala pregatirea. Indiferent cat de frica iti este de ceva, sau cat de neputincios te simti, informatia si culegerea de date iti va estompa semnificativ starea neproductiva. In plus, iti poti contura astfel niste pasi si apoi doar trebuie sa te tii de ei. Pasii neclari sau lipsa lor, informatiile fractionate sau lipsa acestora sunt cele care te sperie. Si aceeasi reteta se aplica in orice alta situatie cand te confrunti cu acea senzatie “nasoala” ca “situatia te depaseste”.

Lipsa de informatie genereaza frica si inactiune

Asta se intampla “ieri”. Astazi, cand ma duc la Business Days, pentru mine este un motiv de bucurie, lipsa totala de stress, e ca o reuniune de familie. Nu doar ca zaresc fete cunoscute la tot pasul, dar nu-mi ajunge timpul nici macar sa petrec 5 minute cu toti cu care mi-as dori sa vorbesc. Si aici tot planificarea prealabila te ajuta. Multi se duc la evenimente si fie stau izolati, fie vor sa vorbeasca cu toata lumea. Nici una nici cealalta nu reprezinta o strategie de succes. Indiferent ce faci tu trebuie sa ai niste obiective, care te ajuta si atunci cand trebuie sa faci o lista scurta cu persoanele pe care doresti sa le cunosti sau sa-ti petreci mai mult timp. Altfel, vei rataci de colo colo fara sens si fara rezultat.

Diferenta intre ieri si astazi o reprezinta informarea, actiunea si experienta dobandita. Toata lumea incepe de undeva si deci nu trebuie sa te sperii daca nu stii ce sa faci. Multi se blocheaza aici. Business Days reprezinta platforma optima in orice fel de afacere si expertiza prin care tu ai sansa sa experimentezi, sa te conectezi, sa observi, sa te informezi de cursul lucrurilor si sa iei cu tine ce ai nevoie pentru a te duce catre pasul urmator. Exista activitati si informatii pentru toata lumea, de fapt exista atat de multe incat ai nevoie de putina planificare sa alegi ce ti se potriveste mai mult. Optiunile de networking sunt pentru toata lumea, de la cei care nu au facut in viata lor asa ceva si au mediul creat optim ca sa experimenteze, pana la cei avansati care stiu exact ce vor si cum isi dramuiesc timpul. Dar chiar si daca nu stii de unde sa pornesti si timpul iti sta in cale exista optiunea, deloc de neglijat, sa vii in calitate de observator activ. Nu trebuie sa faci nimic, decat sa asisti, sa observi si sa iei notite mentale si scrise cu tot ce se intampla in jurul tau. Experienta astfel formata si informatiile ce vor curge catre tine iti vor aduce zeci de alternative si planuri de actiune pentru data viitoare. De fapt, poate chiar pentru a doua zi, cum sunt 2 zile de evenimente continue.

De-a lungul a celor 9 editii participante am luat cu mine nenumarate persoane, mai mult sau mai putin cu forta 🙂 Am constatat etapele prin care diferite persoane trec. Dar cel mai mult mi-a impactat acelasi lucru omniprezent remarcat. Cei care vor sa se dezvolte, au acea dorinta/ sete de cunoastere si avansare sunt cei perseverenti. Ei sunt contaminati de infinitele posibilitati de la fata locului si intrezaresc oportunitati. Si ei revin, din nou si din nou. Si de fiecare data cand te intalnesti cu ei, sunt mai sus, mai avansati, mai experimentati, mai activi, mai curajosi si mai populari. Am vazut, studenti, antreprenori la primii pasi, angajati, oameni pur si simplu curiosi care de la editie la editie au prins contur, au devenit brand-uri, au avansat, si-au creeat parteneriate, s-au angajat, s-au reangajat, au format aliante sau joint adventures. Cert e ca nu poti singur, si oamenii inteligenti stiu acest lucru. Si asa cum nu poti singur, la fel e valabil si cu informatia. Dar unde poti gasi informatii valoroase, proaspete si la pulsul pietei daca nu la astfel de evenimente? Acestea strang o paleta impresionanta de oameni laolalta, dornici sa ajute, sa contribuie cu ceva. Astazi, la editia numarul 15, Business Days are capacitatea si experienta sa puna laolalta un know-how impresionant, cu persoane foarte greu de reunit si prins in alte conjuncturi, doar si aceasta oportunitate ar trebui sa dea de gandit celor care prefera sa stea acasa. Dar acestia sunt exact opusul primei categorii de care va vorbeam. Primii, cei ambitiosi si in constanta crestere sunt cei care nu lasa aceste oportunitati sa le scape din mana. De aceea ma bucur sa-i revad, editie dupa editie, tot mai sus, tot mai constienti, tot mai informati.

In 9-10 iulie, voi fi din nou in febra actiunii, la Cluj de aceasta data, cu entuziasm si foarte mare curiozitate pentru toate acele beneficii cu care voi pleca de acolo, ca de fiecare data. Financiar vorbind, exista foarte multe facilitati pentru tine, sau compania ta, fie ca esti start-up, student, sau fost participant Business Days. Doar consultati pagina de inscriere prin click aici sau pe imaginea articolului. Si daca te ajuta poti folosi codul nostru promotional pentru o reducere de 15%, tastand in rubrica mentionata: Platinum15.
Te gasesc acolo? Pe mine ma poti gasi si in cadrul workshop-ului nr. 1 – Comunicare. Si daca ajungi, si daca nu te cunosc, poti veni sa-mi strangi mana si sa-mi spui ca ai ajuns acolo prin intermediul acestui articol. Ma voi bucura.

Autor


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.