Ce anume imi poate imbunatati viata de cuplu (si daca se poate cu efect instant) este o intrebare nebuloasa astazi, in ritmul alert al vietii in care uneori ajungem captivi, mai ales ca exista o tendinta de a o plasa undeva pe un loc secund. De aceea orice ajutor eficient este bine venit in a salva si respectiv imbunatati considerabil viata de cuplu, iar aici intervine intrebarea magica la care fac referire. Insa inainte de asta vreau sa punctez ceva.

Ma intreaba zilele trecute un prieten:

“Auzi, dar tu nu erai cu domeniul business, antreprenoriat, din astea …? Ca nu inteleg de unde articolele tale despre iubire si astfel de teme.”

“Auzi, dar antreprenorul nu are dreptul sa iubeasca ?” raspund eu zambind.

“Ha, pai de asta ii arde lui, ala nu are timp, trebuie sa faca bani !” (convingere limitatoare apropo)

***************************

Si acum adresez o provocare. Sa-mi arate cineva o persoana care evolueaza in viata fara dezvoltare personala ? Urez multa bafta pentru asta celor care cred ca pot fara, deoarece vor avea nevoie. Iubirea, ca si familia si toate celelalte sectoare prezente in roata vietii au nevoie de atentia si grija noastra pentru a ne completa si implini viata.

Eu tot timpul spun ca minunatul nostru “corp fizic”, incluzand aici si creierul in mod evident, este cel mai bun barometru, sau indicator al starilor noastre. Sa zicem ca eu ii dau numai apa. O zi merge, inca o zi mai treaca mearga, a treia zi merge doar pentru un numar extrem de limitat de persoane, dar apoi corpul zice “hoooo, pana aici … mai baga si niste vitamine, proteine … ca doar nu-s floare.” Acum stiu ca exista si persoane care se hranesc cu aer, insa daca nu faceti parte din aceasta categorie sau nu ati ajuns pana la acel nivel, atunci va sugerez sa nu incercati doar cu apa, respectiv doar cu business. Si cred ca asta ii raspunde foarte bine prietenului amintit.

Aceasta introducere cred ca este binevenita pentru subiectul articolului, care in fix 2 minute de lecturare va poate transforma intreaga relatie cu persoana iubita.

Care este intrebarea fermecata ?

Ce anume te face pe tine sa te simti iubit(a) cu adevarat ?

Aici se afla descifrarea codificarii interne a partenerului. Pentru ca noi avem mereu tendinta de a generaliza modelul nostru de viata asupra celorlalti: daca mie imi place inseamna ca si ei/lui trebuie sa-i placa, nu-i asa ? Insa nu e asa. Chiar deloc. Pana cand nu admitem ca fiecare persoana e unica in felul ei vom avea mereu aceleasi asteptari dupa tiparele proprii, care se vor sorta mereu si mereu la un moment dat cu esec. Astfel daca tu chiar iti iubesti partenerul/a, doar ca nu reusesti intotdeauna sau mai niciodata sa ii arati asta, astfel incat sa se simta iubit(a), atunci ce te opreste sa afli cum anume se simte iubit(a) ? O intrebare atata de simpla si totodata atat de edificatoare poate sa schimbe totul.

Exista in mod normal 5 genuri de dorinte pentru ca persoana respectiva sa se simta iubita:

  • timp calitativ petrecut impreuna (atunci cand partenerul de cuplu iti acorda intreaga atentie cat mai des posibil, indiferent ce faceti impreuna)
  • complimente (atunci cand partenerul iti spune lucruri frumoase si te sprijina verbal cat mai des, sau iti spune ca-i este dor de tine cand nu e langa tine)
  • servicii (atunci cand partenerul face lucruri pentru tine, sau impreuna cu tine, chiar daca nu intotdeauna ii fac placere sau nu are timp)
  • cadouri (atunci cand partenerul tau iti cumpara tot felul de cadouri sau mici atentii)
  •   atingeri (atunci cand partenerul tau este tandru, te atinge des, te mangaie, te tine in brate)

Sigur, pot exista combinatii de “dorinte/nevoi” ale partenerului, insa exista de regula 1 sau maxim 2 dominante. Niciuna nu este de condamnat sau de blamat, fiecare nevoie personala e la fel de importanta pentru persoana in cauza precum este o alta pentru tine.

Si odata identificata nevoia principala treci la actiune ! Incepe sa-i oferi partenerului mai des din ceea ce isi doreste si vei avea parte de o imbunatatire substantiala in viata de cuplu. In plus, o persoana care se simte iubita e mult mai fericita si eficienta in toate sectoarele vietii, si mai mult decat atat, o persoana care se simte iubita te va recompensa la randul ei cu ceea ce iti doresti tu, deoarece devine mult mai receptiva si doritoare sa te faca sa te simti la fel de iubit(a) precum se simte. Si asa se poate naste o relatie de cuplu fericita si implinita.


1 Comment

My Homepage · June 11, 2013 at 8:42 am

… [Trackback]…

[…] Informations on that Topic: platinum-development.ro/2012/03/intrebarea-care-ti-poate-imbunatati-instant-viata-de-cuplu/ […]…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.