fbpx

Cred ca Napoleon Hill poate fi considerat pe buna dreptate un adevarat mentor, sau, dupa unii, un guru al retetei succesului. Iar cartea sa, Think and Grow Rich, este o carte de capatai pentru un numar impresionant de oameni care au cunoscut succesul personal.

De aceea acest articol nu va niciodata invechit. Incet, incet, pe acest site ati aflat cum succesul nu este ceva ce cade peste noi, cum nici pasii care trebuiesc urmati nu sunt o mare filosofie. Insa din pacate pentru majoritatea si din fericire pentru o anumita minoritate, cei care urmeaza acesti pasi au in fond similitudini prin modusul lor operanti.

Mindset to Greatness Tribe

Legile succesului aplicate doar de unii

Oare de ce marii oameni de succes atunci cand sunt intrebati ce anume citesc au in top preferinte: autobiografii, sau chiar Biblia? O fi o mare coincidenta? Nu prea. Ei stiu ca succesul este replicabil si ca povestirile biblice care ascund natura umana reprezinta informatii mult prea valoroase pentru a fi ignorate.

Numai ca, pentru a-ti da seama de adevaratul sens al cuvintelor scrise de altii si aplicarea acestora in viata reala ai nevoie de putina profunzime, si asta lipseste la cei mai multi, care stiu sa-si ocupe timpul valoros cu activitati care aduc orice altceva decat valoare, atat lor cat si celor de langa ei.

Dar ca sa nu mai tin suspansul, revin la acest fenomen, Napoleon Hill, cel care a mentorat o revolutie intreaga asupra mintii si a adus in prim plan cheitele  ce deschid si pornesc mecanismul succesului. Astfel m-am gandit sa fac treaba mai usoara pentru cei care nu au ajuns inca sa cunoasca operele lui Hill si sa sintetizez in acest articol, insasi reteta succesului, sau mai bine zis, dupa cum Hill le-a intitulat – Legile Succesului.

Iar cei care se apuca efectiv sa le si citeasca, iar apoi sa le puna in practica, au toate sansele sa-si revolutioneze viata doar cu acest articol, ca si preambul desigur. De ce nu? E important de retinut totusi ca tu poti imparti cunoasterea, si cele mai valoroase secrete, dar daca ele ajung la cineva care nu e capabil sa le desluseasca, sau nu este pregatit, atunci intreaga comoara sta acolo in prim plan dar nevazuta, un adevarat paradox al vietii.

Din fericire, tot mai multi incep sa-si aloce o perioada crescatoare dezvoltarii personale, iar schimbarile din viata lor sa-i duca pe drumul “poleit”. De aceea nici nu-mi fac griji, stiu ca aceste invataturi pe care Hill le-a impartit cu atata generozitate vor ajunge pe maini potrivite. Ma bucur doar sa pot lua parte la aceasta raspandire, ca si simplu mesager.

Legile succesului

Dupa Napoleon Hill, exista o lege naturala pentru orice succes, si anume: “orice mintea concepe si crede poate obtine!”. Si asta indiferent de numarul asa ziselor esecuri ale tale din trecut. Puterea mintii este cea care detine puterea absoluta, ea intrece orice alta forta, intrece frica, superstitia, lipsa educatiei, orice. Astfel ca, daca intelegi ca totul este in mintea ta si tot ce e in mintea ta se manifesta si inafara esti cu un prim pas in fata majoritatii.

1) Creeaza o imagine clara in minte cu ceea ce iti doresti in viata!

Scrie-ti tot ceea ce iti doresti in viata si scrie tot ceea ce vrei sa dai inapoi.  Apoi, memoreaza aceste doua liste si spuneti-le zilnic. Foarte important – MULTUMESTE!

* Vedeti cum marii mentori ai vremii folosesc mereu liste, agende si scriu. Acest lucru da dovada de implicare pentru creier.[socialring]

2) Principiul The Master Mind

Doi sau mai multi oameni lucreaza impreuna in armonie pentru indeplinirea aceluiasi scop. Imprumutand experienta altora poti obtine intr-un an mai mult decat poti obtine intr-o viata lucrand singur pentru planul tau.

Astfel, dupa ce planifici ceea ce-ti doresti in urmatorul an, 3 ani, 10 ani, creeaza aliante importante pentru aceste scopuri ale tale. Aceste persoane pot fi oricine, de la membrii de familie care te sustin si vor acelasi lucru, pana la parteneri care sa te completeze. O alianta extrem de puternica este de preferat si in randurile celor catre care tu iti vinzi serviciile.

*Nu uita, ca totul are un pret si pentru orice obiectiv tu ai un pret de platit. Asa ca afla care e acela si intreaba-te daca esti dispus sa-l platesti.

Controleaza-ti atitudinea mentala fata de toti cei care te pot ajuta, deoarece atitudinea ta poate fi controlata de tine in procent de 100%, iar succesul este ceva planificat si controlat. Astfel, atitudinea corecta inseamna si faptul ca esti pregatit(a) sa ai succes. Nu toata lumea este pregatita si de aceea nu-l obtine niciodata. Asta pentru ca se limiteaza, numai ca singura ta limitare este cea pe care tu o accepti si ti-o setezi in propria minte.

3) 1%

Obiceiul de a face acel extra 1% fata de toti ceilalti. Indiferent ceea ce faci, 99% nu ajunge ca sa te diferentiezi si sa dai lovitura. Stiti acea expresie celebra de “extra mile“, vine de la Napoleon Hill. Asa ca fa acea mila in plus, acel 1% pentru rezultatul dorit. Hill descrie asa:

→ calitatea + cantitatea + atitudinea mentala = rezultatul serviciilor tale

4) Atitudinea mentala

*Poat fi denumita si credinta aplicata si suna tare bine, pentru ca exact asta este. Fara credinta nu vei avea nici atitudinea potrivita. Credintele determina atitudini, pana la nivelul de comportamente. Diferenta majora intre oamenii de succes si ceilalti este capacitatea de a crede. Tine minte ca orice esec este un simplu test inainte de castigarea bataliei.

5) Personalitate care atrage

Daca nu esti placut(a) nu vei atrage succesul. Tu trebuie sa fii capabil sa atragi alti oameni prin personalitatea ta placuta. Ce inseamna asta?

 • atitudine mentala pozitiva prin empatie, telepatie, tonul vocii, expresia fetei, curtoazie, respect …
 • flexibilitate pentru a nu deveni morocanos, bosumflat, suparat, sau iritat. Tu nu-i poti controla pe altii, dar iti poti controla reactiile fata de ei, si mai ales comportamentele lor.
 • entuziasm controlat, sau abilitatea de a-ti directiona entuziasmul in directia corecta obiectivelor tale.

Lista NU-urilor, sau a obiceiurilor care-ti distrug personalitatea placuta!!!

 • a intrerupe si interveni peste altii
 • sarcasmul
 • vanitatea, atat prin actiuni cat si cuvinte
 • indiferenta in ascultare
 • falsitate in a flata cand nu e cazul
 • a cauta si gasi mereu probleme si greseli
 • atacarea celor care nu sunt de acord cu tine
 • sfaturi nesolicitate si gratuite
 • a te lega de problemele fizice ale altei persoane
 • aere de superioritate prin folosirea cuvintelor pe care celalalt nu le intelege
 • a nu te bucura de succesul altuia
 • neingrijire in haine si limbaj

Ori de cate ori tu nu esti placut de altii exista o cauza care poate fi schimbata. Reciteste lista si vei identifica singur(a) cauza.

6) Disciplina personala

 • asculta si apoi vorbeste, dupa ce te asiguri ca ceea ce vrei sa spui te ajuta si/sau il poate ajuta pe celalalt
 • in loc sa critici verbal mai bine scrie
 • stabilitate emotionala, echilibru
 • disciplina mentala, controleaza ceea ce gandesti si in ce directie se duc gandurile tale
 • control asupra emotiei sexuale, care este foarte puternica si poate deveni distructiva (transmutare sexuala)
 • disciplina pe stomac prin alimentatie si dieta
 • echilibru in ceea ce priveste religia si politica

Aplicand aceste lucruri in viata ta ai toate sansele sa-ti cunosti adevaratul succes personal, indiferent care este acela pentru tine! Nu-i asa ca legile sunt simple?

Si cateva citate ilustrate, de pe pagina noastra de facebook, semnate tot de Napoleon Hill. Le gasiti si in articolul: Citate pentru dezvoltarea ta personala.

Napoleon Hill, dezvoltare personala, legile succesului, NLP Romania, mintea umana, creierul uman,

Napoleon Hill, legile succesului, dezvoltare personala, mintea umana, creierul uman, body language, NLP Romania,

Napoleon Hill, dezvoltare personala, legile succesului, NLP Romania, mintea umana,

Mindset to greatness - Cristina Imre


1 Comment

Profit360 · May 7, 2015 at 3:21 pm

Un articol foarte interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.