excelenta in servicii, servicii hoteliere, lectii de viata, valori umane,

Intr-o noapte furtunoasa acum ceva ani buni in urma, un barbat mai in varsta si sotia sa au intrat intr-un mic hotel din Philadelphia. Incercand sa scape de ploaie cei doi au intrat in hotel si s-au apropiat de receptie pentru a gasi un loc sa innopteze.

“E posibil sa primim o camera aici?” – intreba sotul.

In spatele tejghelei se afla un barbat prietenos, cu un zambet larg, care dupa ce se uita la cuplu le explica faptul ca erau 3 congrese in oras. “Toate camerele noastre sunt luate,” spuse omul. “Dar nu pot sa trimit un cuplu ca dumneavoastra afara in ploaie la ora 1 noaptea. E posibil sa acceptati sa dormiti in camera mea? Nu e tocmai un suite, dar e suficient cat sa va faca sa va simtiti confortabil in noaptea asta.”

Cand cuplul a refuzat, tanarul functionar a insistat. “Nu va faceti griji pentru mine. Ma descurc eu fara probleme.”

Astfel cuplul accepta.

A doua zi de dimineata, in timp ce barbatul achita nota se intoarse catre functionar si-i spuse, “Esti genul de manager care ar trebui sa fie directorul unui hotel dintre cele mai bune. Cine stie, poate intr-o zi am sa construiesc unul pentru tine.”

Functionarul se uita la barbat si zambi. Cei trei au ras cu pofta si apoi fiecare isi vazu de treaba. In timp ce conduceau, cuplul in varsta discuta despre cat de frumos au fost tratati si ca barbatul respectiv era intr-adevar exceptional. Asta deoarece nu este deloc usor sa gasesti oameni care sa fie atat prietenosi cat si de folos.

2 ani au trecut de la eveniment. Functionarul hotelier aproape ca uita de incident cand primi o scrisoare de la barbatul pe care-l gazdui. Acesta ii reaminti de noaptea furtunoasa si ii trimise ca si semn de apreciere bilete dus-intors catre New York, rugand tanarul sa le returneze o vizita.

Batranul domn il astepta pe tanar in New York, apoi il duse la coltul dintre Fifth Avenue si Strada 34. Acolo ii arata o cladire noua cu pietre rosiatice, cu turnulete si turnuri de ceas ce indicau catre cer.

“Acesta”, spuse barbatul mai in varsta, “este hotelul care tocmai l-am construit pentru ca tu sa-l conduci.”

“Probabil glumiti.” – exclama tanarul.

“Pot sa te asigur ca nu.” – spuse batranul si zambi cu subinteles.

Barbatul mai in varsta se numea William Waldorf-Aster, iar structura magnifica era originarul Waldorf-Astoria Hotel. Cat despre functionarul cel tanar, acesta se chema George C. Boldt si deveni primul manager al lantului hotelier. Tanarul nu si-a putut imagina aceasta turnura de evenimente care urmau sa-l conduca in varful unuia dintre cele mai luxuriante hoteluri. Ca si curiozitate generala pe locul primului hotel s-a construit ulterior Empire State Building.

Nu toate povestile frumoase sunt reale chiar daca morala lor este una puternica si reflecta lectii de viata utile si importante de aplicat in viata noastra. De aceea este bine sa cautam in permanenta, sa ne informam si sa ne gasim propriul adevar. Chiar daca povestea de mai sus este putin nuantata si a fost socotita ca autentica mult timp, George C. Boldt a participat la definitivarea constructiei primului hotel care i-a adus gloria, el detinand deja un hotel pe vremea aceea. Doar ca a ajuns sa fie remarcat si i s-a oferit incredere pe baza calitatilor sale umane. Emigrat in Statele Unite inca din anul 1864 a inceput de la munca de jos si si-a construit cariera prin pasi solizi de la spalator de vase pana la proprietar de hoteluri, cu mare implicare in tot ceea ce a facut. Si-a incheiat existenta in glorie, ramanand un simbol american in industria hoteliera.  Una dintre cele mai notorii contributii ale sale a fost ca a adus servicii exclusiviste maselor. Viziunea sa, cunoasterea psihologiei umane si valorile sale autentice ca si om l-au facut sa isi realizeze visele chiar dincolo de ceea ce credea initial ca este capabil.

Si pentru curiozitatea celor ce doresc sa afle varianta reala, iata:

(varianta autentica a fost dezvaluita insusi de el si publicata in necrologul sau din New York Times, 6 decembrie 1916)

“O ruda a lui Astor aduse un copil bolnav la un resort din New Jersey unde Boldt avea un mic hotel. Nu exista nici o camera libera, astfel ca Boldt si cu sotia sa isi oferira camera proprie pentru copil. Acesta se insanatosi si in schimb rudele au inceput sa duca o munca de lamurire pentru a-l convinge pe William Waldorf Astor sa construiasca hotelul.”

As incheia prin faptul ca atunci cand esti om si-ti exerciti calitatile morale umane, ai initiativa si nu eziti sa faci ceea ce trebuie in mod constant pentru a-ti urma idealurile, viata iti va scoate in fata oportunitati “magice” si oameni suportivi cu ajutorul carora vei fi capabil si vei fi ajutat sa-ti indeplinesti cele mai ambitioase visuri.


1 Comment

O poveste frumoasa despre calitatea umana | Bun De Citit · March 15, 2014 at 4:13 pm

[…] ploaie cei doi au intrat in hotel si s-au apropiat de receptie pentru a gasi un loc sa innopteze. platinum-development.ro cateva secunde 0 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.